Vineri, 22 ianuarie 2021 - 4:59:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ziua Europei, sărbătorită la Buşteni


9 mai 2013

9 Mai - Ziua Independenţei României, dar şi a Europei, a fost sărbătorită, ca în fiecare an, cu fast la Buşteni. Sute de localnici s-au încolonat şi au parcurs traseul dintre sediul Primăriei şi statuia Caporalului Muşat din centrul oraşului pentru a depune coroane de flori.

La manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partidelor politice, Poliţiei şi Salvamontului, dar şi veterani de război. Grupul coral al elevilor, coordonat de profesorul Marin Guşter, a intonat câteva cântece specifice acestei sărbători.

Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni, a evocat, cu acest prilej, importanţa momentului şi a scos în evidenţă, printre altele, că: „Procesul integrării României în măreţul proiect, Uniunea Europeană, prin aderarea ţării noastre în 2007, reprezintă o realizare enormă, ce oferă românilor speranţa prosperităţii şi progresului. Consider că trebuie să renunţăm a ne mai compara cu trecutul, iar optimismul ar trebui să ne călăuzească în acţiunile noastre viitoare.”

După ceremonia de la Statuia Caporalului Muşat, coloana s-a deplasat la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domneşti, unde s-au depus coroane de flori, iar preoţii au ţinut o slujbă de pomenire a eroilor români.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(128 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 ianuarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro