Joi, 18 aprilie 2024 - 11:45:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noaptea Muzeelor, în cifre: aproape 18.000 de vizitatori la Muzeul Antipa


19 mai 2014

Noaptea Muzeelor“ i-a scos pe bucureşteni, sâmbătă seară. De-a lungul Căii Victoriei, de la Muzeul Naţional de Istorie a României până la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, mii de oameni îşi aşteptau rândul, să viziteze gratis exponatele. Alte puncte de atracţie ale serii au fost Muzeul „George Enescu“, Observatorul Astronomic şi Muzeul Naţional de Artă al României.Pragul de la „Antipa“ a fost trecut, sâmbătă noapte, de aproape 18.000 de bucureşteni, dornici să pornească într-o călătorie către mările arctice, către Oceanul Atlantic şi către Carpaţii româneşti sau ca să descopere lumea nevertebratelor. Mulţi bucureşteni au îngroşat cozile şi la Muzeul Ţăranului Român: de-a lungul nopţii, aici au trecut 13.450 de persoane.

În total, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, un număr de 8.500 de oameni au vizitat exponatele Muzeului de Istorie.

La evenimentele şi expoziţiile de la MNAR au luat parte aproximativ 5.000 de persoane.

Observatorul Astronomic a fost, ca la fiecare ediţie a „Nopţii Muzeelor“, una dintre principalele destinaţii ale bucureştenilor. Aproape 1.000 de oameni, majoritatea tineri, aşteptau să observe stelele, formând o coloană de-a lungul bulevardului Lascăr Catargiu. Se intra în grupuri de câte 50 de oameni, cărora li se prezentau fie aselenizările, fie li se arăta Universul în imagini surprinse de cele mai mari telescoape.

„Noaptea Muzeelor“ a ajuns, anul acesta, la cea de-a zecea ediţie, fiind unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale dedicate publicului larg şi sărbătorite la nivel european. Peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură din România au participat la evenimentul derulat sâmbătă noapte.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro