Portul Constanţa îşi recapătă statutul de terminal de plecare în croazierele internaţionale odată cu îmbarcarea primilor turişti români şi străini, vineri, la bordul pachebotului MSC Musica, cu destinaţia Gythion – Grecia.
Potrivit ofiţerului de presă al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, Monica Velicu, de la Constanţa se vor îmbarca la bordul navei de lux 80 de turişti români pentru o croazieră de 12 zile în Mările Marmara, Egee, Mediterană, Ionică şi Adriatică cu revenire în Marea Neagră.
Nava de pasageri MSC Musica, aparţinând companiei MSC Crociere, va sosi vineri la Constanţa cu 2.500 de pasageri la bord, dintre care 80 de turişti români care s-au îmbarcat la Veneţia şi îşi vor încheia călătoria la Constanţa, urmând a pleca în seara aceleiaşi zile pe mare, după ce va îmbarca alţi 80 de turişti români.
După o zi pe mare vasul va acosta în portul Gythion, din Peninsula Peloponez. Croaziera mai are programate escale în porturile Veneţia, Katakolon, Istanbul, Yalta şi Odessa, cu revenire la Constanţa în cea de-a douăsprezecea zi a voiajului.
Pentru acest an sunt programate patru croaziere de acest fel cu plecare din Portul Constanţa.
CNAPM, prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă în Portul Constanţa prima companie – MSC Cruises – care îşi asumă startul transformării terminalului de la Constanţa în port de îmbarcare – “Home Port” în termeni specifici.
Astfel, amatorii de croaziere maritime ce se vor îmbarca de la Constanţa au avantajul de a nu mai fi obligaţi să cumpere bilet de avion, dus-întors, până la un alt port de îmbarcare din lume.
Portul Constanţa dispune de infrastructura necesară şi îndeplineşte toate celelalte condiţii pentru a deveni un important nod pentru croazierele de la Marea Neagră.