Marţi, 19 martie 2024 - 4:55:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ROSAL spune lucrurilor pe nume! Care este realitatea din problema gunoiului din Ploieşti


27 aprilie 2021

La câteva ore de la gestul teatral al primarului Andrei Volosevici de a-şi anunţa demisia din Comitetul Director al ADI Deşeuri (Ploieştiul rămâne membru în acest organism, în ciuda demisiei...pe persoană fizică. a edilului PNL), ROSAL a publicat un comunicat de presă în care explică (din nou) realitatea din punctul de vedere al operatorului de salubritate.

Ceea ce a omis primarul Volosevici să le explice oamenilor este că în situaţia în care Ploieştiul s-a retrage din ADI Deşeuri, municipalitatea va fi nevoită să returneze contravaloarea părţii din proiectul finanţat din fonduri europene privind managementul deşeurilor accesată de municipiul reşedinţă de judeţ. Şi nu vorbim despre o sută, două de lei, ci de câteva milioane de euro.... Dar despre acest subiect vom scrie într-un articol viitor. 

Deoacamdată publicăm comunicatul de presă al Rosal:

   În ultimele zile, SC Rosal Grup SA este ţinta mai multor atacuri în Mass Media locale şi pe reţelele de socializare. Motivele sunt legate de dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere şi, în cazul Ploieştiului, şi de curăţenie a căilor publice, din cauza grevei salariaţilor.

  Am încercat să ne ferim să emitem declaraţii de presă care ar putea fi interpretate ca imixtiuni în treburile administraţiei publice sau lumii politice. De această dată, ne asumăm riscurile şi facem cunoscute câteva aspecte care au impactat semnificativ fluxul activităţii noastre din punct de vedere financiar.

  1. În municipiul Ploieşti, 48.421 de cetăţeni, deşi beneficiază de serviciile noastre, nu plătesc prestaţia. Pierderea noastră lunară este de 639.592 ron. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

  2. Taxa de mediu aferentă serviciilor prestate este suportată în cea mai mare măsură de către societatea noastră, desi legea prevede, în mod expres, ca valoarea acesteia să fie suportată de către consumatorul final. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

  3. Tarifele pentru curăţarea căilor publice la nivelul municipiului Ploieşti nu au fost actualizate conform legii. Exemplul edificator fiind cel al diferenţei dintre valoarea salariului minim la momentul încheierii contractului cu municipalitatea ploieşteană de 1450 ron, faţă de cea actuală de 2300 ron. Diferenţa de 850 ron per angajat fiind pierderea suportată, în fiecare lună, de către societatea noastră. În acest sector avem angajate peste 330 de persoane, pierderea netă lunară numai sub acest aspect fiind de 280 500 ron.  Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

  4. De nenumărate ori am atras atenţia cu privire la depozitarea ilegală pe teritoriul municipiului a deşeurilor menajare sau din construcţii. Am cerut luarea măsurilor din partea autorităţilor, dar nu s-a întâmplat nimic. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

  Punctele de mai sus sunt de foarte multă vreme în atenţia municipalităţii ploieştene, dar de fiecare dată ni s-a răspuns că nu este oportună abordarea lor. Motivele de ordin electoral sau de imagine ne-au pus în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare.

  Cerem scuze cetăţenilor pentru disconfortul creat şi-i asigurăm că depunem toate eforturile pentru normalizarea situaţiei.


SC Rosal Grup SA
Director General,
Bogdan Niculescu

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro