Marţi, 19 martie 2024 - 5:02:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autostrada Comarnic Braşov tot mai aproape de realizare


20 mai 2013

Mii de utilaje vor lucra, cel mai probabil din luna octombrie 2013, la realizarea celui mai aşteptat tronson de autostradă din România: Comarnic-Braşov.

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, susţine că judeţul este pregătit să facă faţă volumului mare de utilaje care vor lucra la construirea autostrăzii al cărui proiect a fost realizat încă din anul 1984.

Singura problemă în calea contrucţiei ar putea fi legată de expropierile necesare lucrărilor, deoarece printre deţinătorii de terenuri de pe traseul autostrăzii se numără urmaşi ai familiei regale şi ai familiilor Cantacuzino şi Bibescu, mulţi dintre aceştia locuind în străinătate.

"Ca urmare a experienţei pe care o avem în construcţia autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, unde au fost mari probleme cu exproprierile, inclusiv cu primăria unei comune care a trebuit demolată, mă aştept să avem probleme şi aici. Vă spun doar că o parte dintre proprietarii pădurilor sunt de viţă nobilă care vine din istorie şi care nu trăiesc în România. Retrocedările de păduri mai ales sunt făcute către urmaşii familiei Cantacuzino, către urmaşii familiei regale, către urmaşii familiei Bibescu, toţi cei care au avut păduri şi domenii de vânătoare în zona respectivă", a declarat Mircea Cosma.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a precizat că tarlalele sunt identificate, iar cadastrele terenurilor care urmează să fie expropriate sunt făcute, iar pe traseul actual al autostrăzii Comarnic - Braşov nu sunt identificate construcţii care trebuie demolate.

Potrivit lui Mircea Cosma, construcţia autostrăzii Comarnic - Braşov va începe cel mai târziu în luna octombrie a acestui an, preşedintele CJ Prahova identificând mai multe locaţii pentru organizarea de şantier. "Cele mai probabile locaţii sunt la Comarnic şi la Poiana Câmpina, iar dacă va fi nevoie vom găsi şi alte locaţii necesare staţionării utilajelor care vor lucra la autostradă",  a spus Cosma. După părerea şefului CJ Prahova la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov vor lucra peste 800 de basculante, 200 de excavatoare, 30 - 40 de macarale de mare tonaj, zeci de buldozere şi de cilindri compactori, dar şi şapte maşini de atac frontal care săpa galeriile pentru tuneluri.

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o lungime de aproximativ 58 de kilometri, urmând a fi realizate şi mai multe tuneluri care vor ocoli staţiunile de pe Valea Prahovei. Construţia autostrăzii se va face printr-un parteneriat public-privat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro