Luni, 22 iulie 2024 - 5:15:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputaţii au adoptat proiectul de lege privind cartelele pre-pay


3 iulie 2014

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri proiectul de act normativ care prevede că orice persoană care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziţia vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din paşaport ori din permisul de conducere, informează AGERPRES.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice a fost adoptat cu 195 de voturi pentru, 20 împotrivă şi 75 de abţineri. Comisia juridică şi cea de IT din Camera Deputaţilor au dat săptămâna trecută raport de admitere la proiectul de lege.

"Proiectul a fost adoptat într-o formă benefică şi corectă pentru toată lumea. Au rămas în acest proiect doar datele de identificare ale persoanei, nu date de trafic şi pentru pre-pay, şi pentru wi-fi, pentru conexiunile de internet. Orice om care îşi va cumpăra sau va deţine o cartelă pre-plătită are la dispoziţie, de la intrarea în vigoare a legii, un an de zile în care poate consuma creditul sau poate să meargă la operator şi să-şi declare datele, în sensul că el este proprietarul numărului respectiv, dacă nu, numărul va fi anulat", a precizat la acea dată preşedintele Comisiei pentru tehnologie informaţională din Camera Deputaţilor, Daniel Oajdea.

Potrivit acestuia, legea va intra în vigoare, dacă textul va fi adoptat în această formă, la 1 ianuarie 2015.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro