Joi, 23 mai 2024 - 3:08:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Program special de vizită la castelele Peleş şi Pelişor în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie


28 noiembrie 2015

Castelele Peleş şi Pelişor din staţiunea prahoveană Sinaia vor putea fi vizitate în minivacanţa de 1 Decembrie după un program special, în condiţiile în care, în mod normal, sunt închise în primele două zile ale săptămânii.

Potrivit datelor furnizate, vineri, de reprezentanţii Muzeului Naţional Peleş, turiştii care vor ajunge în minivacanţa de 1 Decembrie în staţiunile de pe Valea Prahovei vor putea să viziteze luni şi marţi câte unul dintre cele două castele aflate pe domeniul regal de la Sinaia.

Astfel, luni va fi deschis Castelul Pelişor, în intervalul orar 9:15 — 16:15, casa de bilete închizându-se la ora 16.00.În cursul zilei de 30 noiembrie, Peleşul va fi închis, însă va putea fi vizitat marţi, 1 decembrie, în acelaşi interval orar.

Conform sursei citate, ultimul grup care vizitează parterul şi primul etaj va intra la ora 15.30, iar ultimul grup care vizitează parterul va intra la ora 16.15, caza de bilete închizându-se la ora 16.00.

De altfel, aceasta este prima zi în care Castelul Peleş se deschide publicului, după ce în ultimele săptămâni a fost închis pentru lucrările anuale de curăţenie şi conservare.

Aceste lucrări, unele foarte minuţioase, dată fiind complexitatea decoraţiunilor, vizează atât spaţiile muzeale, cât şi corpul administrativ, podurile şi subsolul.

Anterior, pentru acelaşi tip de lucrări a fost închis şi Castelul Pelişor, momentul redeschiderii sale fiind marcat de ceremonia depunerii inimii reginei Maria în Camera de Aur a castelului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro