Vineri, 29 martie 2024 - 2:17:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Urşii crescuţi ilegal în Covasna vor fi mutaţi în Rezervaţia Libearty din Zărneşti


12 mai 2012

ursiManagerul Rezervaţiei, Liviu Cioineag, a semnat  un proces de predare-primire cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Covasna, în urma căruia urşii au fost daţi în custodie Rezervaţiei de urşi Libearty din Zărneşti, judeţul Braşov.

„Procesul verbal de predare-primire a fost semnat cu AJVPS fiindcă urşii ar aparţine, de fapt, acestei instituţii, care i-a luat în custodie de când erau mici şi apoi au fost daţi în grija proprietarului fabricii de pâine, şi el, la rândul lui, membru onorific la AJVPS. Azi, la ora 11.00, a început procedura de transport a urşilor. Primul care va ajunge la Zărneşti va fi cel mai probabil masculul, urmând ca mâine să luăm şi femela", a spus managerul Rezervaţiei, Liviu Cioineag.

Rezervaţia Libearty din Zărneşti este cea mai mare rezervaţie de urşi din Europa şi se întinde pe o suprafaţă de 70 de hectare. Rezervaţia este înconjurată cu un gard de 1.500 metri şi 15 kilometri de sârmă racordată la o tensiune de 8.000 V. Urşii beneficiază la Zărneşti de tot confortul: bazine cu apă, copaci pentru căţărat, locuri pentru hrănire şi adăposturi individuale.

Urşii preluaţi din localitatea Arcuş, judeţul Covasna, nu au cunoscut niciodată libertatea. Ei au fost ţinuţi de mici într-o cuşcă situată în curtea unei fabrici de pâine din localitate. Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni" Braşov s-a chinuit încă de anul trecut să elibereze animalele, despre care spun că erau crescute pentru a se reproduce şi a se obţine profit din vânzarea puilor. Ieri, reprezentanţii Asociaţiei au făcut din nou demersuri pentru salvarea lor şi au reuşit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro