Vineri, 29 martie 2024 - 2:29:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cristian Cioacă a ieşit din penitenciar!


15 februarie 2014

Cristian Cioacă a ieşit din penitenciarul Colibaşi, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis vineri să îl elibereze. Cioacă a fost aşteptat la ieşirea din Penitenciarul Colibaşi de o maşină şi a părăsit penitenciarul în jurul orei 19.45.

Curtea de Apel Piteşti a decis să îl elibereze pe Cristian Cioacă.  Cioacă a fost eliberat după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis, vineri, cererea de ridicare a arestului preventiv.  Decizia Curţii de Apel Piteşti a fost acordată în baza noilor prevederi în materie penală.

Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, decizie care nu este însă definitivă,  pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, potrivit procurorilor.
   
"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", au notat procurorii în rechizitoriu.
   
Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.
 
Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro