Joi, 28 martie 2024 - 2:06:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul Sănătăţii anunţă controale în 77 de spitale


5 mai 2014

Controalele care încep luni în 77 de spitale vizează în principal secţiile de chirurgie şi vor fi verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale şi modul în care sunt făcute internările, a declarat duminică, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, informează Mediafax.
   
"Echipele mixte ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ale Ministerul Sănătăţii încep, luni, controale în secţiile de chirurgie din 77 de spitale din România. Şi pentru că vorbim de secţii de chirurgie, echipele de control vor merge de luni şi la spitalele de pe platforma medicală de la Fundeni", a spus Bănicioiu.
   
Ministrul a precizat că echipele vor avea ca obiectiv verificarea modului în care sunt realizate decontările pentru serviciile medicale din spitale, după declanşarea scandalului privind decontările ilegale pentru operaţii făcute la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.
   
"Echipele de control vor verifica modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate. Totodată, informaţiile sunt coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi casele de asigurări de sănătate", a mai spus Bănicioiu.
   
Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a mai spus Bănicioiu.
   
Echipele de control vor verifica atât secţiile de chirurgie plastică şi reparatorie, cât şi secţiile de ORL şi ginecologie.
   
Ministrul Sănătăţii a făcut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" şi la Institutul Oncologic Bucureşti, cu o zi înaintea controalelor mixte care vor începe luni.
   
Controalele, demarate la câteva zile după declanşarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, vor fi făcute în baza unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro