Marţi, 19 martie 2024 - 12:51:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Casa Poporului se scufundă


28 decembrie 2014

Clădirea Palatului Parlamentului se scufundă cu 6 milimetri în fiecare an, potrivit informaţiilor publicate de Agenţia Spaţială Europeană, scrie stirileprotv.ro.

De altfel, multe alte oraşe din lume se scufundă, întrucât orice construcţie tasează solul pe care este amplasată. În cazul Palatului Parlamentului, tasarea se vede cel mai bine din spaţiu, imaginile confirmând că, în ultimii patru ani, construcţia s-a afundat cu câţiva centimetri.

Specialiştii români care au făcut măsurătorile susţin însă că nu este nimic îngrijorător. Florin Şerban, specialist în măsurători satelitare: "Vorbim de o clădire grea, în general în oraşe are loc acest fenomen de tasare."

Manole Serbulea, profesor la Universitatea de Construcţii Bucureşti: "Valorile nu sunt şocante, sunt valori normale pentru o clădire de asemenea amploare. Pe de altă parte sunt şi puncte de ridicare pentru că clădirea se umflă, se dilată vara."

Palatul Parlamentului are o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi, 8 etaje la suprafaţă, 4 niveluri subterane cunoscute, dar şi două buncăre atomice. Pentru construcţia ei s-au folosit: un milion metri cubi de marmură şi 700.000 de tone de oţel şi bronz, plus 3.500 tone de cristal şi aproape 5 milioane de metri cubi de beton. Doar covorul de 600 de metri pătraţi din Sala Unirii, cea mai mare din Palat, cântăreşte 4 tone.

Agenţia Spaţială Europeană foloseşte aceste imagini pentru a stabili dinamica pământului şi modul în care Globul pământesc "respiră" - un fenoment de ridicare-coborare înregistrat în funcţie de apa din sol, de anotimp sau condiţiile climatice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro