Joi, 28 martie 2024 - 9:19:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul va modifica modul de calcul al impozitelor pe proprietate


30 mai 2012

ImpozitImpozitele pe proprietate vor varia de anul viitor în funcţie de destinaţia imobilului.


Sistemul actual se bazează pe diferenţierea în funcţie de persoane fizice şi persoane juridice. În aceste condiţii, impozitul plătit de o persoană fizică sau o firmă ar putea fi similar dacă imobilele deţinute au aceeaşi destinaţie.
"Vom revizui baza de impozitare pentru impozitele pe proprietate, care va varia în funcţie de destinaţia proprietăţii şi nu în funcţie de contribuabil (persoana fizică său persoana juridică - n.r.)", se arată în scrisoarea de intenţie trimisă de Guvern la Fondul Monetar Internaţional.


În prezent, impozitele pe imobile sunt mai mici pentru persoane fizice decât în cazul firmelor. Până şi modul de calcul diferă. La persoanele fizice se aplică o cotă de 0,1% la valoarea impoziabila, calculată în funcţie de calitatea materialelor de construcţie, utilităţi şi zona în care este amplasat imobilul.


Avocatul Gabriel Biriş, unul dintre susţinătorii introducerii impozitării imobilelor după destinaţie, spune că cea mai dezirabila variantă este aceea a stabilirii unei valori impozabile atât pentru imobilele cu destinaţie rezidenţială, cât şi pentru cele cu destinaţie comercială şi diferenţierea taxării doar prin cota aplicată, mai mare în cazul celor intrate în circuitul comercial.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro