Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:19:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pe străzile Clujului circulă zece autobuze inteligente


6 august 2015

Clujenii care folosesc sistemul de transport în comun vor călători în autobuze de ultima generaţie. Zece astfel de autovehicule au fost cumpărate recent de Primărie.

„Sunt autobuze de ultimă generaţie, cu motor Euro 6, sistem de aer condiţionat, sistem video, monitorizare pentru acte de vandalism, podea joasă cu locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, au o capacitate de 91 de persoane şi garanţie de 5 ani”, a explicat Emil Boc, primarul Clujului, pe pagina sa de Facebook.

Noile autobuze vor circula în zona industrială a oraşului, Clujana şi Bulevardul Muncii. Parcul auto al administraţiei locale fusese înnoit şi la începutul anului, cu alte 40 de autobuze noi, cumpărate cu aproape 50 de milioane de lei de la bugetul local, din Polonia.

Cele 10 autobuze Iveco Urbanway au costat 9,3 milioane de lei, bani proveniţi din fondurile Companiei de Transport Public Cluj.

Autovehiculele sunt nepoluante şi au o capacitate totală de 91 de locuri, cu 27 pe scaune.Uşile sunt automate, cu protecţie antistrivire şi cu posibilitate de numărare a călătorilor la urcare şi coborâre.

De asemenea, cele zece autobuze au sistem de climatizare, camere de luat vederi, echipamente pentru diagnosticarea vehiculului şi comunicare prin GPS, cât şi un sistem de ticketing.

Orânduitorii Municipiului Cluj-Napoca doresc să cumpere, în perioada următoare, şi 20 de troleibuze noi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro