Duminică, 23 iunie 2024 - 2:08:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Energiile alternative, la mare preţ în Prahova


16 ianuarie 2013

Potenţialul solar al judeţului Prahova a intrat în vizorul marilor investitori in surse de energie alternativa, acesta profilandu-se, deja, ca o zona importanta de dezvoltare de noi afaceri spre care se indreapta investitii de sute de milioane de euro.

Potrivit Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte solare din Romania urmează să se dezvolte în sudul ţării, centrul acestei dezvoltări de parcuri fotovoltaice fiind în judeţul Prahova.

Localităţile propice pentru amplasarea de centrale fotovoltaice sunt cele din partea centrală şi de sud a judeţului, întrucât ofera cel mai ridicat nivel al intensitaţii radiaţiei solare. Sunt vizate localităţile Ploieşti, Berceni, Mizil, Urlaţi, Floreşti, Pleaşa, Câmpina, Valea Călugărească, Brazi, Băicoi şi Plopeni. In aceste zone sunt in derulare proiecte de centrale fotovoltaice aflate in diverse stadii de executie.

Potrivit Transelectrica, in judetul Prahova pana in prezent sunt instalate si produc energie electrica centrale fotovoltaice  insumand o putere de 71,79 MW, in timp ce Filiala de Distributie a Energiei Electrice "Electrica Distributie Muntenia Nord" a eliberat avize tehnice de racordare pentru inca 79,40 MW fotovoltaici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro