Duminică, 28 aprilie 2024 - 3:55:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal pe cultura din Câmpina. Centrul Cultural nu este dorit de aleşii locali. Oare de ce?


31 martie 2022

Au fost din nou dezbateri aprinse pe subiectul înfiinţării unui Centru Cultural în Municipiul Câmpina. Proiectul propus de primarul Alin Moldoveanu a stârnit mari controverse, aleşii certându-se, am putea spune, ca la uşa cortului. Au fost acuzaţii de minciună, de dezinformare, au fost nervi, încercări de a părăsi sala de către anumiţi aleşi locali. 

De fapt, proiectul propus de primarul Alin Moldoveanu propune reorganizarea instituţiilor de cultură din municipiu sub acelaşi acoperiş. Este vorba despre Casa de Cultură Geo Bogza, Casa Tineretului, Centrul de Informare Turistică şi Biblioteca Municipală. Adică, patru instituţii ar fi trebuit să se adune sub o singură umbrelă. Deci din start, în loc de 4 directori, Câmpina ar fi rămas cu unul singur. Şi probabil de aici toată înverşunarea aleşilor locali PSD, ProRomania, ALDE, şi PNL. Cum să plăteşti un singur director? Păi şi cu ceilalţi trei ce faci?  

Primarul Moldoveanu a prezentat un raport care arăta că în instituţiile de cultură de la Câmpina se lucrează cam vreo...două ore pe zi, iar Liviu Briciu, consilier local POL, le-a spus colegilor că nu există niciun sunetist sau specialist în lumini la Casa de Cultură Geo Bogza şi că deşi există aparatură modernă achiziţionată de mai mulţi ani, aceasta stă abandonată într-o magazie pe motiv că...niciunul dintre angajaţi nu ştie să o folosească. Nici starea deplorabilă a sălilor de spectacol (atât de la Casa de Cultură, cât şi de la Casa Tineretului) nu a fost analizată de consilierii câmpineni.

Niciunul dintre argumente nu a fost acceptat de aleşii anti-modernizare, care au respins (din nou) proiectul de înfiinţare a Centrului Cultural Câmpina prin reorganizarea instituţiilor de cultură existente în prezent.

Nu putem spune decât...PĂCAT! 



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro