Marţi, 19 martie 2024 - 1:16:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jumătate de tonă de peşte în Lacul Bisericii din Câmpina


8 mai 2021

Peste 500 kilograme de peşte in speciile cteno şi fitofag - hipă şi novac populează de sâmbătă Lacul Bisericii din Câmpina. 

Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de peşte. Scopul acţiunii îl constituie, printre altele şi eradicarea vegetaţiei inestetice care s-a extins pe lacul câmpinean.  Speciile de peşte alese sunt cele care se hrănesc cu fitoplancton şi zooplancton.

Acţiunea de populare a lacului a fost supravegheată de primarul Alin Moldoveanu. Reprezentanţii AGVPS au anunţat că după încetarea perioadei de prohibiţie, vor fi introduse anumite restricţii în ceea ce priveşte pescuitul pe Lacul Bisericii, pentru a menţine cât mai mult timp peştele, în acest mod lacul fiind igienizat natural. AGVPS şi Poliţia Locală Câmpina vor organiza actiuni de control pentru a asigura respectarea noilor reguli.

Primăria Câmpina are în administrare  zona de agrement Lacul Bisericii ( parcul şi locul de joacă), iar luciul de apă este în grija AGVPS.  


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro