Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:55:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fonduri europene pentru modernizarea Şcolii BP Hasdeu din Câmpina! Va fi construită şi o sală de sport nouă!


14 aprilie 2021

Municipiul Câmpina punctează din nou prin câştigarea unei finanţări europene. 

16.260.252 de lei (peste trei milioane de euro) este valoarea proiectului Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale la Şcoala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din municipiul Câmpina, proiect semnat de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Proiectul care va fi implementat la Câmpina înseamnă modernizarea corpului de clădire existent şi construirea unei săli de sport cu 250 de locuri. De asemenea se vor amenaja spaţii didactice, un cabinet multimedia dotat cu echipamente IT pentru activităţi şcolare şi extraşcolare, dar şi un cabinet lingvistic. Finanţarea se va asigura prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.

Este lăudabilă strădania primarului Alin Moldoveanu care în doar câteva luni de la preluarea mandatului reuşeşte semnarea a trei contracte de finanţare europeană, în ciuda faptului că Ministerul Dezvoltării blocase proiectele europene pentru municipiul Câmpina din cauza unor corecţii financiare în valoare de 6 milioane de lei.

Primarul Alin Modloveanu a reuşit să deblocheze situaţia, eşalonând plata corecţiilor pe o perioadă de cinci ani. 

Vă reamintim că aceste este al treilea contract de finanţare europeană semnat de edilul câmpinean. Primul îl reprezintă construirea unei noi grădiniţe în Cartierul Uniunea Europeană, iar cel de al doilea va însemna modernizarea şi extinderea iluminatului public în municipiul Câmpina. 

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro