Joi, 28 martie 2024 - 9:44:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce se întâmplă cu apa de la Câmpina! Bacteria există încă din 2018 în reţea, dar abia acum au fost instituite restricţii!


18 august 2021

Este aproape o săptămâna de când ISU Prahova anunţa că a fost emis mesaj RO-ALERT anunţând că apa din municipiul Câmpina nu este potabilă.

De atunci, peste 30.000 de câmpineni tremură zilnic pentru sănătatea lor. Anunţul DSP cu privire la infestarea apei cu Clostridium perfringens a adus doar teamă şi din păcate nu există nicio explicaţie cu privire la modalitatea în care bacteria a ajuns în sistemul de alimentare cu apă a celui de al doilea municipiu din judeţ.

Din păcate, abia acum a “răsuflat” informaţia că nu este prima oară când bacteria respectivă apare în apa de la Câmpina. De patru ani, DSP Prahova descoperă bacteria Clostridium perfringens în probele luate pentru analiză din punctul de recoltare de la bazinele de pe Drumul Taberei (staţia de alimentare Muscel-Voila).

Adică, din 2018 bacteria este în apa câmpinenilor. Şi toată lumea a tăcut! Nici fostele conduceri ale DSP Prahova nu au spus nimic, nici fostul director al Hidro Prahova, Adrian Semcu (în prezent consilier personal al primarului Ploieştiului Andrei Volosevici) şi mai ales, nici fostul primar liberal Horia Tiseanu, nici fostul viceprimar Adrian Piţigoi (unul dintre liderii marcanţi ai PMP Prahova).

Au tăcut toţi, în timp ce câminenii îşi periclitau sănătatea. Au tăcut şi nu au impus absolut nicio restricţie la consumul apei. Şi mai grav, nu au igienizat NICIODATĂ vreun bazin! Că ce rost ar fi avut...bani cheltuiţi...Mergem pe burtă şi dacă se îmbolnăveşte cineva este de la orice altceva, dar nu de la apa de la robinet!

Mă întreb doar dacă Adrian Semcu e liniştit? Oare şi Tiseanu este bine? Piţigoi doarme liniştit? Dar Dan Ioniţă, Anca Dobrescu şi alţi foşti şefi ai DSP Prahova?

Raportul judeţean asupra calităţii apei potabile, întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Prahova din anul 2018, arată că există probleme cu apa potabilă în sistem centralizat astfel: Ghioşeşti (Comarnic), Câmpina, Izvoarele, Schiuleşti, Valea Doftanei, Telega, Secăria, Slănic, Ştefeşti (neconformităţi la parametrul Clostridium perfringens)”.  În anexele la acest raport se specifică faptul că este vorba despre staţia de alimentare Muscel-Voila



La fel sunt şi rapoartele din 2019 şi din 2020. Rapoartele sunt publicate pe siteul oficial al DSP Prahova.

Procedurile spun că în urma analizelor DSP Prahova anunţă operatorul de alimentare cu apă, în situaţia asta HidroPrahova, că trebuie luate urgent măsuri. Şi mai mult, acelaşi DSP Prahova impune anumite restricţii, până când situaţia revine la normal. La Câmpina a fost linişte! Şi în 2018, şi în 2019, şi în 2020.  Niciun anunţ public, nicio restricţie, nicio măsură de igienizare a bazinelor. Nimic! Ca şi când sănătatea oamenilor e un lucru mic.

În 2021, brusc, toate autorităţile judeţene s-au mutat la Câmpina. Şi şefii DSP, şi noul director al Hidro Prahova, şi Prefectul. Lipsesc (deocamdată) preşedintele şi vicepreşedinţii CJ Prahova. Dar nu se ştie niciodată...

Şi totuşi, în 2018, la prima apariţie a Clostridium perfringens în apa de la Câmpina, director la DSP Prahova era tot Ioana Loghin. Atunci, doamna director nu a avut nicio reacţie. Nici comunicate de presă, nici restricţii. Doar linişte, ca şi când nimic nu se întâmpla. Mai mult, se pare că atunci DSP Prahova nu a informat Prefectura Prahova că există o asemenea problemă.

Acum, la Câmpina sunt organizate zilnic şedinţe peste şedinţe, se curăţă zilnic bazinele, se fac analize. Şi nimeni nu spune de ce atunci nu, iar acum da!

Să fie cumva o încercare de intimidare a actualelor autorităţi locale de la Câmpina? Sau un semnal că atunci exista o înţelegere tacită, iar acum nu mai există?

Poate că şefa DSP Prahova şi Adrian Semcu, fostul şef al HidroPrahova, ar trebui să iasă public cu explicaţii! Nu de alta, dar un oraş întreg, cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova, are dreptul să ştie de ce acum au fost impuse restricţii, iar în 2018, 2019 şi 2020 nimeni nu a spus nimic! 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro