Marţi, 19 martie 2024 - 12:43:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cod roşu în Prahova?


13 februarie 2012

drumuri_blocate_152Jumătatea de sud a României se confruntă, în acest moment, cu viscol şi nisori cu efecte catastrofale pentru locuitorii din această zonă, nefiind exclusă varianta decretării stării de urgenţă şi cod roşu de ninsori. Din primele informaţii, mai multe localităţi din Prahova riscă să fie izolate, la fel cum s-a întâmplat şi cu localităţile din Vrancea sau Buzău.


Încă de la primele ore ale dimineţii, sud-estul ţării este lovit puternic de noul val de zăpadă şi viscol, având în vedere că şase judeţe se afla sub avertizare de cod portocaliu.


Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, spera să nu fie emis un cod roşu, aşa cum au tarile vecine.
Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: “Intensitatea maximă va fi de dimineaţa, vântul va sufla cu 55 km pe oră, iar zăpada se va depune 30-40 de cm cantităţi de bază, care vin peste 10 cm. îmi doresc să nu dăm cod roşu. Asta ar însemna zăpada de 100 cm, viteze de 120 km, speram să nu fie căzu. Cu speculaţiile, dacă dăm cod roşu nu se mai circulă “.


Ploieşti – sub nămeţi


În Ploieşti ninge fără întrerupere încă de la primele ore ale dimineţii, traficul desfăşurându-se cu dificultate. Utilajele de deszăpezire de-abia fac faţă zăpezii care parcă nu se mai opreşte să cadă pe carosabil. Majoritatea parcărilor din oraş sunt acoperite de zăpadă, proprietarii de autoturisme fiind nevoiţi să meargă mai mult pe jos.


Mai multe localităţi din Prahova, blocate


Drumul naţional care face legătura între Ploieşti şi Sinaia a fst închis traficului rutier, conform CNADNR. Aşa se face că, cei care au fost prinşi în pe drum fie sunt nevoiţi să se întoarcă în oraş pentru a găsi o cazare până la eliberarea drumului, fie aleg să îşi părăsească maşinile şi să meargă pe jos acasă.
La fel se întâmplă şi pe drumul care face legătura între Ploieşti şi Buzău. La Bucov, de exemplu, nu se mai circulă de mai bine de o oră, din cauza zăpezii excesive căzută pe carosabil. În localităţi precum Pleaşa, Chiţorani şi Plopu nu au mai ajuns nici maşinile cu pâine, zăpada ajungând la aproape 100 de cm. „Nu a mai venit maşina cu pâine pentru că nu avea pe unde să intre. Ne facem mămăligă”, ne-a spus Ion Valentin, un localnic din localitatea prahoveană Chiţorani.


Supermarket-urile sunt luate cu asalt


De teama anunţării unui cod roşu de ninsori şi viscol, supermarket-urile şi hypermarket-urile din Ploieşti au fost luate cu asalt. Aşa se face că, în numai câteva minute rafturile cu ulei, făină şi alte ingrediente au fost golite. „Măcar să avem provizii, în caz că nu mai putem ieşi din casă. Cea mai mare problemă este apa, că nu putem să gătim nimic”, ne-a spus un cumpărător care tocmai ieşea dintr-un supermarket din oraş.
Deocamdată nu a fost decretat cod roşu, însă dacă va continua să ningă la fel de puternic, nu este exclus ca Prahova să urmeze judeţele vecine, şi să fie acoperită cu zăpadă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro