Vineri, 22 octombrie 2021 - 1:16:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Victor Ponta ştie istorie ?


2 noiembrie 2013

Premierul Victor Ponta s-a dus la Istanbul unde a dezvelit o plachetă comemorativă dedicată domnitorului român, Constantin Brâncoveanu şi celor patru fii ai săi. Întors în ţară, premierul le-a vorbit miniştrilor săi, în şedinţa de Guvern, despre experienţa de la Istanbul.

"Am reuşit ce nu credea nimeni ca o să reuşim: să dezvelim o placă memoriala pentru Constantin Brancoveanu şi fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul", le-a relatat Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern, potrivit Digi24.

Premierul Victor Ponta a dezvelit , la Istanbul, la Muzeul Yedikule, o plachetă comemorativă dedicată domnitorului Constantin Brâncoveanu şi celor patru fii ai săi, spunând că la baza acestui gest a stat un editorial publicat de jurnalistul Ion Cristoiu în Evenimentul zilei.

 Potrivit istoricilor, domnitorul Ţării Româneşti a murit pe 15 august 1714, la Istanbul, fiind decapitat în locul numit Ialy Kiosk în faţa Sultanului şi a reprezentanţilor marilor puteri europene, după ce, anterior, şi cei patru fii ai săi fuseseră ucişi în acelaşi fel

Pe placheta memorială dezvelita de Victor Ponta scrie: "În memoria domnitorului Constantin Brancoveanu şi a celor patru feciori ai săi, care au fost întemniţaţi în închisoarea Yedikule la începutul secolului al 18-lea departe de scumpă lor patrie, şi intru statornică amintire a istoriei comune a popoarelor roman şi turc".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(443 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro