Marţi, 19 martie 2024 - 8:22:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru bugetari


24 noiembrie 2016

Executivul a decis, miercuri în şedinţă, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca aceştia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească timpul zilnic de lucru până la data de 16 decembrie 2016, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, potrivit Hotărârii adoptate miercuri de Guvern.


Potrivit actului normativ, prevederile nu se aplică pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

”Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016”, informează Guvernul.

De asemenea, Executivul a mai decis că dobânzile calculate la disponibilităţile păstrate în contul curent general al trezoreriei statului, pentru care, potrivit reglementărilor legale în vigoare există obligaţia acordării de dobânzi, aferente lunii noiembrie 2016, se înregistrează în conturile corespunzătoare cu data de 2 decembrie 2016.

În ziua de 2 decembrie 2016, se efectuează prin centrala Ministerului Finanţelor Publice operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Totodată, prin ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice, poate fi stabilită şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro