Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:16:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OMV Petrom finanţează ”Fondul Prahova pentru Educaţie – ediţia a doua” cu scopul de a susţine idei şi proiecte în domeniul educaţional


25 aprilie 2023




Fundaţia Comunitară Prahova lansează a doua ediţie a „Fondului Prahova pentru Educaţie”, un program de finanţare privată coordonat de Fundaţia Comunitara Prahova şi sprijinit de OMV Petrom, cu contribuţia 
Grampet S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale. Scopul programului este acela de a aloca granturi pentru a susţine proiecte educaţionale dezvoltate de către organizaţii neguvernamentale, unităţi de învăţământ sau instituţii publice din judeţul Prahova. 

OMV Petrom sprijină şi în anul 2023 activităţile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma de 100.000 lei prin contribuţia GRAMPET S.A., 30.000 lei prin contribuţia Poerner Romania, 20.000 lei prin contribuţia Vateco, 10.000 lei prin contribuţia Rohrer Servicii Industriale, parteneri de afaceri ai OMV Petrom. Fondul Prahova pentru Educaţie şi-a propus să finanţeze anul acesta între 7 şi maxim 10 proiecte medii şi mari educaţionale din judeţ, proiecte ce au potenţialul de a transforma comunitatea şi de a oferi un mediu propice dezvoltării copiilor. Al doilea apel de proiecte are loc în perioada 25 aprilie – 31 mai 2023.

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanţ Valoric Est OMV Petrom: „Fondul Prahova pentru Educaţie este o investiţie în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să-i sprijinim pe membrii comunităţii astfel încât să contribuim împreună la îmbunătăţirea sistemului educaţional local. Totodată, prin intermediul Fundaţiei Comunitare Prahova susţinem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile. Educaţia este unul dintre domeniile în care ne concentrăm implicarea noastră socială, fie că vorbim despre proiecte dedicate calităţii învăţământului sau despre reabilitarea energetică a şcolilor.” 



Isabela Alexe, Director executiv Fundaţia Comunitară Prahova: „De 10 ani suntem martori implicaţi ai dezvoltării comunitare, am văzut schimbări concrete atunci când oamenii cu iniţiativă pun împreună idei şi fapte. Susţinerea educaţiei este una dintre direcţiile principale de activitate ale Fundaţiei Comunitare Prahova. Pentru a ne atinge obiectivele ambiţioase este nevoie de mulţi ani de lucru şi colaborare între principalii actori locali: companii puternice, autorităţi locale implicate, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi societatea civilă. Apreciem implicarea şi mulţumim pentru colaborare Prefecturii Prahova, Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Municipiului Ploieşti, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.” 

Fondul Prahova pentru Educaţie – ediţia a II-a este un pas important în această direcţie, prin care ne asumăm şi în acest an colaborarea pentru educaţia şi viitorul copiilor noştri, cât şi pentru educaţia comunităţii în care trăim.

„Fondul Prahova pentru Educaţie– ediţia a II-a” şi-a propus să susţină şi în 2023 proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii şcolare de bază, infrastructură digitală, STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică) sau sportivă şi au ca scop dezvoltarea abilităţilor copiilor, tinerilor, adulţilor şi a grupurilor vulnerabile.

Detalii despre Fondul de finanţare, ghidul de finanţare şi alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/şi pe site-ul Fundaţiei Comunitare Prahova şi pe pagina de Facebook a Fondului.

În cadrul Fondului Prahova pentru Educaţie - ediţia I,  au fost primite 55 aplicaţii de la unităţi de învăţământ, instituţii publice şi organizaţii non-profit, dintre care  51 aplicaţii au fost eligibile pentru a fi jurizate. La finalul jurizării , 8 proiecte au fost declarate câştigătoare ale unui fond total de 880.000lei. Timp de 9 luni au fost desfaşurate 143 activităţi educaţionale pentru 8114 beneficiari direcţi ai proiectelor finanţate. În acelasi timp, au fost realizate renovări şi investiţii în infrastructură, dar şi activităţi educaţionale pentru: renovarea si dotarea Centrului de Tineret Măneciu, renovarea terenului exterior multisport al Şcolii Centrale Câmpina, amenajarea clasei din natura în cadrul Scolii Gimnaziale Magureni, renovarea si dotarea sălii de spectocole din cadrul Palatul Copiiilor Ploieşti, dotarea sălii digitale pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Învăţător Radu Ion” Vadu Parului, construirea şi amenajarea unei noi săli de clasă în cadrul Şcolii Gimnaziale ”George Coşbuc” Ploieşti, susţinerea echipei de robotică Info(1)robotics in drumul lor spre performanţă, dar şi ateliere de educaţie rutieră pentru peste 1000 de preşcolari din 26 de grădiniţe din judeţ. 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500,000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2022. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce priveşte implementarea acestor recomandări.


Despre Fundaţia Comunitară Prahova

Fundaţia Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele şi evenimentele pe care le desfăşurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei 10 ani de activitate am susţinut 200 de proiecte judeţene şi 53 burse, am implementat 22 de proiecte comunitare şi am ajutat 16 cazuri medicale cu suma totală de 3.751.650 lei, împreună cu peste 130 de companii şi fundaţii naţionale şi 1.100 de donatori individuali. Pentru mai multe detalii, accesaţi.  www.fundatiacomunitaraprahova.ro




Persoană de contact:

Bianca Dăniţă 

Manager de Programe

Email: [email protected] 

Telefon: 0736 351 513

 

Isabela Alexe 

Director Executiv 

Email: [email protected] 

Telefon: 0726 382 864


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro