Vineri, 29 martie 2024 - 12:28:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petiţie online pentru Prinţul Nicolae, iniţiată de un partid istoric


15 august 2015

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat a iniţiat o petiţie online prin care încearcă să-l convingă pe Regele Mihai să îi dea înapoi nepotului său toate titlurile regale şi dreptul la succesiune, potrivit Digi24.

„Prin această Petiţie, deschisă de către PNŢCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestăţii Sale, pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei luate. Tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituţională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor”, spun cei care au făcut petiţia.

Liderii PNŢCD speră să obţină cât mai multe semnături. „Sper ca în câteva săptămâni această petiţie să înregistreze cel puţin 50.000-100.000 de semnături. Comportamentul public al prinţului a fost fără reproş. Nu ştim şi nu ni s-a explicat care au fost motivele atât de grave pentru a se ajunge la o asemenea decizie”, a declarat preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu.

Petiţia o găsiţi AICI

Printr-un comunicat de presă, Regele Mihai a anunţat faptul că Prinţul Nicolae a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana României.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea SA Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său, Nicolae, fiul Pricipesei Elena, titlul de Principe al României şi calificativul de „Alteţă Regală”, se arată în comunicatul de presă transmis de Biroul de Presă al Regelui Mihai.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro