Vineri, 29 martie 2024 - 1:39:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bistriţa este Capitala Earth Hour


20 martie 2012

bistritaBistriţa a câştigat titlul Capitala Earth Hour şi va găzdui evenimentul oficial Earth Hour, de pe 31 martie, împreună cu World Wide Fund for Nature România, informează WWF într-un comunicat.

Bistriţenii au colectat vineri, pe strada pietonală Liviu Rebreanu, 16,7 tone de PET-uri, dând dovadă de cea mai bună mobilizare, în finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour, organizată de WWF România. Timişoara s-a situat pe poziţia a doua, cu 3,86 tone care au ocupat Piaţa Victoriei, iar la Iaşi, în Piaţa Palatului Culturii, oameni de toate vârstele au adus 2,32 tone de PET-uri. În total, la sfârşitul zilei, 22 de tone de pet-uri au ajuns la centrele de reciclare.

Planurile oraşului pentru marcarea Earth Hour includ stingerea luminilor în centrul istoric si în clădirile reprezentative, o săptămână întreagă dedicată energiei, o zi dedicată angajamentelor, printr-o şedinţă foto pentru realizarea unor postere -angajament, un tur ciclist, spectacole la lumina lumânărilor şi multe alte activităţi.

20 oraşe s-au întrecut pentru titlul Capitala Earth Hour România, o competiţie organizată de WWF- România, în contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continuă tradiţia deja binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic, dar vine şi cu un element nou: Earth Hour 2012 este ediţia provocărilor!

Oraşele care au acceptat provocarea WWF de a demonstra că pot construi strategii pe termen mediu şi lung, în beneficiul cetăţenilor şi al naturii sunt: Adjud, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mizil, Panciu, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Slobozia, Suceava,Timişoara şi Vaslui.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sărbătoresc Earth Hour de fiecare dată.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 5.200 de oraşe din 135 de ţări, a demonstrat că 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În 2011, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 1,8 miliarde de oameni, din 5.200 de oraşe, din peste 135 de ţări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro