Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:43:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scorpionii Negri: „Am fost aduşi acasă ca nişte animale!”


15 iulie 2014

Militarii români din Afganistan sunt nemulţumiţi de modul în care au fost repatriaţi. Mai exact, ei susţin că au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi că au stat înghesuiţi într-un avion care avea o capacitate mai mică de 75 de persoane.

„Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”, au reclamat militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, potrivit Realitatea TV.

Militarii au precizat că le-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, în care au stat înghesuiţi „ca nişte animale”. „Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”, se mai arată în scrisoare.

„Reconfigurarea numărului de locuri nu înseamnă supraîncărcarea aeronavei”

Potrivit MApN, reconfigurarea numărului de locuri pentru pasageri nu înseamnă o supraîncărcare a Aeronavei.

„Prioritate absolută în planificarea acestor zboruri o au oamenii, de aceea aeronavele C-130 Hercules ale Forţelor Aeriene Române au fost configurate spre capacitatea maximă de transport pasageri (prevăzută în specificaţiile constructorului la 92 de pasageri), cu stricta respectare a regulilor de siguranţă a zborului. Procedura este aplicată în conformitate cu specificaţiile de exploatare ale aeronavei, gradul de confort al pasagerilor fiind acelaşi, indiferent de numărul de locuri montate”, arată MApN, într-un răspuns oficial pentru adevarul.ro.

Aceştia susţin că transportul militarilor români în şi din teatrul de operaţii se face după aceleaşi proceduri şi condiţii de confort de care beneficiază şi militarii celorlalte ţări NATO.

Referitor la modificarea graficului de zbor, specialiştii din MApN subliniază că baza aeriană Kandahar este operată în continuare în condiţii de război, motiv pentru care pot surveni modificări în orice moment, în funcţie de evoluţia situaţiei de securitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro