Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:56:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Centura Azuga-Busteni blocată de contestaţii!


9 februarie 2024

 Planul de construcţie a centurii rutiere Buşteni-Azuga, evaluat la suma considerabilă de 600 de milioane de lei, a fost întâmpinat cu obstacole majore din partea companiei turceşti Ozaltin. Constructorul turc a contestat procedurile de licitaţie, acuzând lipsa de transparenţă şi presupusa nedreptate în procesul de desemnare a câştigătorului.

Lucrările pentru construcţia acestei centuri rutiere vitale au fost amânate din nou ca urmare a contestaţiilor depuse de Ozaltin, care este implicată în diverse proiecte de infrastructură din România. Valoarea proiectului, estimată la aproximativ 600 de milioane de lei, a atras atenţia şi a generat o serie de controverse.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a acceptat parţial cererea depusă de Ozaltin, determinând Consiliul Judeţean să reevalueze ofertele. Această decizie a dus la o nouă amânare a lucrărilor pentru centura Buşteni-Azuga, punând în pericol finalizarea proiectului într-un interval rezonabil de timp.

Compania turcă susţine că procesul de licitaţie a fost afectat de nereguli grave, inclusiv în ceea ce priveşte evaluarea ofertelor şi calificările celorlalţi ofertanţi. Printre aceştia se numără şi CONI, constructorul prahovean care a câştigat iniţial licitaţia. Participarea la licitaţie a inclus companii din ţară şi din străinătate, precum Itinera Spa din Italia şi Ozaltin.

Mai mult decât atât, punerea sub acuzare a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, pentru o perioadă de 60 de zile, a accentuat problemele. Deşi a renunţat la toate funcţiile sale în cadrul Partidului Naţional Liberal, Dumitrescu nu şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean, alimentând şi mai mult incertitudinile în legătură cu proiectul.

Proiectul centurii Buşteni-Azuga, cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, implică lucrări inginereşti complexe, inclusiv construirea unui tunel şi a unui semi-tunel, punând la încercare abilităţile şi cunoştinţele inginerilor implicaţi. Cu toate acestea, incertitudinile politice şi juridice persistente pun în pericol finalizarea proiectului şi, implicit, beneficiile pe care această centură rutieră le-ar aduce comunităţii locale şi turismului în zonă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro