Joi, 28 martie 2024 - 3:27:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai pur aer de pe planetă este în România


24 august 2017

Pentru a găsi cel mai curat aer de pe planetă nu ai de mers prea mult. Asta dacă eşti în România, căci Salina Slănic Prahova are cele mai mari dimensiuni din Europa şi nu doar atât, dar acolo se şi înregistrează cel mai pur aer de pe planetă.

La 100 de kilometri de Bucureşti şi 44 de PLoieşti, staţiunea Slănic Prahova este una din cele mai bine cunoscute staţiuni şi destinaţii turistice. Dar oamenii care se duc acolo pot vedea şi cea mai mare exploatare de sare din Europa. Din salină se extrag aproximativ 2,9 milioane de metri cubi care duc la crearea unor cavităţi absolut imense sub pământ.

Cele 14 camere de exploatare au o deschidere de 10 metri în tavan, iar la baza trapezoidală au câte 32 de metri. Înălţimea lor este de 54 de metri. Adâncimea salinei este de 208 metri.

Accesul se realizează cu jutorul o colivii prin puţul de de extracţie. Înauntru se găsesc aşa-numitele palate de sare cu un microclimat constant. Temperatura nu creşte peste 13 grade şi umiditatea aerului este de 60%.

Dar condiţiile dinăuntru craeză şi cel mai curat şi pur aer din lume. Radiaţiile şi poluarea lipsesc în totalitate. În interior este amenajat şi un sanatoriu dotat cu 50 de locuri şi paturi, scaune, mese şi unde vizitatorii cu afecţiuni respiratorii.

În salină sunt şi locuri de joacă, leagăne, balansoare şi alte lucruri de divertisment. În cea mai mare mină, Unirea, sunt chiar organizate concursuri sportive, expediţii şi concerte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro