Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:55:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pasajul rutier peste DN1B, aprobat


2 iunie 2012

PASAJ_102_BADR Muntenia a finalizat procedura de verificare a conformităţii administrative şi a declarat eligibil proiectul “Creşterea accesibilităţii către partea de nord a Polului de Creştere în special către Spitalul Judeţean Prahova, prin realizarea pasajului rutier în continuarea DJ 102 peste DN 1B”, trecând astfel în etapa de evaluare tehnică şi financiară.


Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Prahova, are o valoare totală de 84 de milioane de lei şi îşi propune realizarea la ieşirea din Ploieşti a unui pasaj superior giratoriu peste DN 1B, în continuarea DJ 102, pentru a asigura decongestionarea traficului rutier. Lungimea pasajului va fi de 950 metri, iar intersecţia bretelelor de acces cu DN 1B se va realiza printr-un sens giratoriu.


Pentru realizarea proiectului vor fi expropriate mai multe suprafeţe de teren, în total 30.419 de metri pătraţi, costurile procedurii ridicându-se la aproximativ 1,9 milioane de lei.
În prezent, în zona respectivă apar dese blocaje de circulaţie din cauza intensităţii foarte mări a traficului, iar realizarea acestui proiect va duce la apariţia celei mai moderne ieşiri din Municipiul Ploieşti.
Finanţarea obiectivului se va face din bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi din Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: “Poli urbani de creştere”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro