Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:13:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO/ VIDEO Ploieşti: Mircea Geoană, secretarul general adjunct NATO, a lansat „Bătălia pentru viitorul României”


21 ianuarie 2024


 

Într-o Românie în care mitocănia e la rang de cinste, Mircea Geoană poate fi alternativa care ar schimba total percepţia asupra clasei politice din ţara noastră.

S-au convins prahovenii care au participat la lansarea volumului, eveniment moderat de jurnalistul Marius Nica si organizat cu sprijinul Asociaţiei Proiectul România 2030, Editurii Litera şi a Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” din Ploieşti.  Iar în sală am văzut un altfel de public. Oameni eleganţi, cu o carieră solidă în spate, persoane interesate de problemele reale ale României.

S-au discutat teme interesante pentru politica internă şi pentru cea externă, iar Mircea Geoană a evitat (din nou) să răspundă clar întrebărilor legate despre o posibilă candidatură a sa la preşedinţia României.

A vorbit în schimb despre NATO, despre importanţa celui mai amplu exerciţiu militar care va avea loc în Polonia în perioada următoare. Referindu-se la pregătirea armatei române pentru un eventual conflict, Mircea Geoană a subliniat importanţa exerciţiilor militare în descurajarea unui potenţial adversar. "Când auziţi de exerciţii, să nu deveniţi preocupaţi.

E bine că facem acest lucru pentru că cea mai bună apărare este descurajarea unui potenţial adversar. Ceea ce sper pentru România  este ca din această investiţie mai mare să putem să asistăm la o renaştere a industriei de apărare şi de dublă întrebuinţare în România. E păcat să nu încerci să creezi joburi, să nu creezi un ecosistem de inovare în jurul zonei de apărare", a afirmat oficialul NATO.

La finalul evenimentului, timp de aproximativ o oră,  secretarul general adjunct al NATO a oferit autografe tuturor celor prezenţi.  

Trebuie menţionat că prezenţa la Ploieşti a înaltului oficial NATO a fost posibilă datorită conferenţiarului universitar Mihai Apostolache, unul dintre prietenii lui Mircea Geoană.





 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro