Marţi, 19 martie 2024 - 7:09:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Instanţa a rămas în pronunţare în cazul lui Mihai Stoica


17 martie 2014

Tribunalul Bucureşti judecă, luni, cererea lui Mihai Stoica de eliberare din închisoare. Instanţa a rămas în pronunţare în cazul acestuia.  Avocaţii lui Mihai Stoica susţin că infracţiunile de care a fost acuzat s-au prescris deja şi au propus rejudecarea cazului după noul Cod Penal.

Fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, este condamnat la trei ani şi şase luni în Dosarul Transferurilor pentru neregulile pe care le-a făcut în ce priveşte transferurile atunci când era şeful clubului Oţelul Galaţi.

Apărătorii lui Mihai Stoica afirmă că în sentinţa din Dosarul Transferurilor a fost încălcată egalitatea de tratament prevăzută în Constituţie, trei inculpaţi fiind condamnaţi în baza vechiului Cod Penal, iar ceilalţi 5 conform noului cod.

"Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare", afirmă apărătorii în cererea de contestaţie în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Conform cererii formulate de avocaţi, în cazul lui Mihai Stoica infracţiunile s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani. În cadrul contestaţiei în anulare, avocaţii lui Mihai Stoica cer suspendarea executării deciziei din data de 4 martie.

"Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat, legea penală mai favorabilă e noul cod. (...) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?", susţin avocaţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro