Marţi, 19 martie 2024 - 1:35:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum a reuşit o firmă înfiinţată de o lună să primească mentenanţa gazonului de pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti


6 septembrie 2021



Din nou despre "tunurile" de la CSM Ploieşti!

De această dată vorbim despre mentenanţa gazonului de pe stadionul Ilie Oană, operaţiune care scoate sume uriaşe din visteria clubului sportiv, fără ca cineva să se întrebe de ce sunt plătiţi atâţia bani, dacă gazonul arată atât de prost.

O explicaţie ar putea fi faptul că dacă lucrezi cu firme înfiinţate peste noapte, nu prea ai cum să demonstrezi profesionalism.

În luna iunie 2020, CSM Ploieşti decide schimbarea firmei care asigura mentenanţa gazonului de pe stadionul Ilie Oană. Motivul oficial: costurile prea ridicate ale fostului operator. Motivul neoficial....se ia un prieten bun şi se transformă în...zeul gazonului din România.

Imediat după angajarea lui Valeriu Răchită la CSM Ploieşti, pe postul de consilier al directorului general (post care nu a existat niciodată în organigrama clubului), a fost schimbată firma care asigura mentenanţa gazonului de pe stadion.

Astfel, firma care se ocupa de mentenanţa gazonului încă de la începtul reconstruirii stadionului Ilie Oană a fost înlocuită cu o firmă înfiinţată cu fix o lună înaintea semnării contractului cu CSM Ploieşti.

Conform informaţiilor publice, SC Verde Ornamental SRL a fost înfiinţată în plină pandemie, în data de 19 mai 2020. Peste doar câteva săptămâni de la înregistrarea firme,i semnează cu CSM Ploieşti contractul pentru asigurarea mentenanţei gazonului de pe stadionul Ilie Oană. 

Contractul a fost atribuit direct, fără nicio procedură transparentă şi fără nicio altă explicaţie. În mod normal, un astfel de contract (câteva zeci de mii de euro anual) ar trebui încredinţat unei firme cu o experienţă relevantă în domeniu, cu recomandări venite de la clienţii anteriori, dar în cazul SC Verde Ornament SRL nu a fost nevoie de astfel de documente. Avea recomandarea unuia dintre apropiaţii lui Andrei Volosevici, pe atunci...viitorul primar al Ploieştiului. Iar extrem de corect, Ştefan Grozea, directorul de la acel moment, a semnat contractul ca...primarul, fără a întreba ceva. Iar obedienţa i-a fost răsplătită cu un nou mandat de director al CSM Ploieşti, deşi demisionase anul trecut din...motive personale. Nu a contat nici faptul că Verde Ornamental nu avea niciun angajat şi nici utilajele necesare întreţinerii gazonului. Au încasat banii, pe lucrări făcute cu angajaţii stadionului Ilie Oană!!!

Mai mult, în luna septembrie, reprezentantul Verde Ornament informează conducerea CSM Ploieşti că durata de viaţă a gazonului de pe stadionul ploieştean este expirată de patru ani şi că ar trebui înlocuit...în totalitate! Operaţiune care se pregăteşte acum şi care va scoate din bugetul local 800.000 de euro!!!!

Dar până la înlocuirea completă a gazonului, mentenanţă scoate din visteria CSM Ploieşti, aproximativ 40.000 de euro anual sau chiar mai mult, în funcţie de nevoile financiare ale unora....

Într-un episod viitor vă vom dezvălui cine din anturajul primarului Volosevici a insistat ca mentenanţa să fie făcută de ...un prieten bun, care nu avea nici firmă, nici angajaţi şi nici utilaje pentru aşa ceva...



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro