Luni, 20 martie 2023 - 5:18:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE dă bani pentru reparaţiile blocurilor. Cum se obţin fondurile


18 martie 2016

Asociaţiile de proprietari pot obţine fonduri europene pentru a consolida blocurile, pentru a înlocui circuitele electrice de pe scări sau pentur a moderniza sistemul de încălzire.
 
De asemenea, potrivit reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale, se pot obţine fonduri europene inclusiv pentru repararea acoperişurilor sau pentru montarea lifturilor.
 
Una dintre condiţii este ca proprietarii să asigure o finanţare de 25% din valoarea cheltuielilor.
 
De asemenea, Ministerul Dezvoltării a anunţat lansarea ghidurilor prin care autorităţile locale pot lua bani europeni pentru modernizarea reţelei de drumuri. Se dau bani pentru asfaltare, extindere de drumuri şi realizarea de piste pentru biciclete, potrivit Digi24.
 
În total, România poate lua 1,5 miliarde de euro de la UE pentru aceste proiecte. „Pentru ambele programe avem două luni pentru depunerea proiectelor. Aceste ghiduri presupun mai puţine documente pentru proiect. Sper să dispară şi simpatiile politice când vorbim de evaluarea proiectelor pentru că vorbim de dezvoltarea României”, spune Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro