Vineri, 17 septembrie 2021 - 3:47:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Soldaţii români se întorc din Afganistan


29 iunie 2014

România începe azi retragerea trupelor din Afganistan. La mai bine de 12 ani de când au fost trimişi acolo primii soldaţi, contingentul românesc  ajuns la 2.000 de militari, se va întoarce acasă. 

Retragerea trupelor NATO va avea loc treptat, în următoarele 12 luni.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a explicat, în discursul său în faţa militarilor români din Afganistan, că România şi-a îndeplinit cu succesc misiunea din Afganistan.
 
"România a fost una dintre primele ţări care a participat la misiunile ISAF, din februarie 2002. În iunie 2002, adică acum exact 12 ani, în Kandahar, în baza de aici, soseau soldaţii Scorpionii Roşii din Craiova. Dvs. aţi deschis misiunea batalioanelor în Afganistan şi tot dvs. o închideţi. Din 2006, militarii români au primit în grijă cea mai periculoasă zonă din Afganistan, Zabul. Soldaţii români raportează astăzi "Misiune îndeplinită!". Militarii români în Afganistan nu au participat doar la misiuni militare, ci şi umanitare. În urma prezenţei soldaţilor români în ultimii 12 ani vor rămâne şcoli, vor române spitale, zone stabile unde cetăţenii afgani să poată trăi liniştiţi. O parte din cultura poporului român va rămâne aici, prin ceea ce dvs. aţi făcut aici, în misiunile fără caracter militar şi aş vrea să le mulţumesc în primul rând doamnelor şi domnişoarelor din armata română şi să mulţumesc tuturor militarilor români care şi-au îndeplinit misiunea".
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(300 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro