Marţi, 19 martie 2024 - 9:34:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şeful DGA Prahova, reţinut pentru fapte de corupţie, nu şi-a petrecut noaptea în arest, ci la spital


18 august 2015

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, nu şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul Poliţiei, el fiind transportat la Spitalului Judeţean Ploieşti, de unde a plecat marţi dimineaţă, pentru a asista la percheziţia făcută în biroul său.

Comisarul şef Constantin Ispas, care de câţiva ani conduce Serviciul Judeţean Anticorupţie din Direcţia Generală Anticorupţie, a fost scos luni noapte din sediul DNA Ploieşti, fiind transportat în arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina.

Medicul care i-a evaluat lui Ispas starea de sănătate înainte de a fi introdus în arest, conform procedurilor standard, a constatat că acesta are nevoie de investigaţii medicale, întrucât ar putea avea probleme cardiace, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

În acest condiţii, şeful DGA Prahova a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde a stat aproape trei ore.

Conform surselor citate, medicii de la spital au constatat că starea de sănătate a şefului DGA Prahova nu necesită internarea, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, el a fost dus direct la biroul său din Ploieşti, pentru a asista la percheziţiile făcute de procurorii DNA.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile făcute de DNA Ploieşti la birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi la cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel continuă.

Marţi după-amiază, cei trei vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Ploieşti percheziţionează, marţi, birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi pe cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel, reţinuţi luni seară într-un dosar de corupţie. Birourile celor trei au fost sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DNA Ploieşti.

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

”Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii domiciliare în opt locaţii din judeţele Prahova şi Dâmboviţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Public.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro