Joi, 28 martie 2024 - 8:24:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


GAFĂ de proporţii a celor de la CAS Prahova


8 ianuarie 2016

Gafă de proporţii a celor de la CAS Prahova. 18.000 de români au fost afectaţi. Deşi datele de identificare ale unei persoane fizice se numără printre datele cu caracter personal protejate prin lege, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a publicat pe internet o listă cu peste 18.000 de prahoveni (nume, prenume, adresă completă). Motivul? Aceştia ar trebui să afle astfel că pe numele lor au fost emise carduri de sănătate, care au fost returnate de Poşta Română instituţiei emitente.

Tabelul cu numele a 18.607 de persoane a fost publicat pe cnas.ro şi cuprinde date cu caracter personal precum adresele complete ale acestora. Mai mulţi avocaţi consultaţi de redactia observatorulph.ro au susţinut că publicarea pe internet a adresei complete a unei persoane este ilegală. Asta deoarece se încalcă prevederile Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Astfel, la articolul 3 din legea amintită datele cu caracter personal sunt definite ca "orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale".

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova au declarat că au publicat lista cu cele aproape 19.000 de persoane împreună cu adresele lor complete pentru ca acestea să se regăsească mai uşor printre cei cărora Poşta le-a returnat cardurile de sănătate la instituţia emitentă. "Sunt foarte multe nume comune, precum Ionescu sau Popescu, aşa că fiecare trebuia să se identifice pe lista respectivă după adresă. Menţionăm că au fost scoase date cu caracter personal precum CNP-urile" au declarat reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, spun cei de la Realitatea TV.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro