Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:40:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nava ungurească s-a scufundat pe Canalul Dunare-Marea


5 aprilie 2014

Nava împingător Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, s-a scufundat astăzi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră la kilometrul 29+500, în zona localităţii Poarta Albă, după ce echipajele de pompieri, de pe apă şi mal, s-au luptat mai bine de 12 ore să stingă un incendiu ce izbucnise la bord, în timp ce vasul tranzita magistrala de navigaţie.

Aflat la faţa sinistrului, directorul executiv al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) Constanţa, Daniel Georgescu, a declarat pentru AGERPRES că din corpul navei nu se mai vede decât cabina de comandă de pe castelul telescopic al vasului.

"Au fost mai bine de 12 ore de luptă colosală cu incendiul a pompierilor militari şi civili, dar, din păcate, după ce în primă fază se reuşise punerea sub control a focului focarul a reizbucnit sâmbătă şi deznodământul îl vedeţi, nava s-a scufundat, fără însă a se înregistra victime, accidente umane sau poluare cu hidrocarburi", a declarat Georgescu.

Directorul executiv al CNACN a precizat că în zonă a fost instalată o reţea dublă de baraje Depol, flotante, pentru a împiedica scurgerea de hidrocarburi, nava având în tancurile de combustibil peste 90 de tone de motorină.

"Am început deja să pregătim operaţiunile de ranfluare a navei scufundate, care vor dura aproximativ două săptămâni, dar important este că în momentul de faţă canalul este navigabil, cei drept cu restricţii de trafic în zona sinistrului, unde se tranzitează pe un singur fir de navigaţie, în mod alternativ", a explicat Georgescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro