Vineri, 29 martie 2024 - 2:37:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pericol de explozie pe Centura de Vest a Ploieştiului! DN1 blocat!


3 octombrie 2017

Drumul Naţional 1 a fost blocat, luni după amiază, între Bucureşti şi Braşov, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, după ce opt din cele 60 de butoaie cu nitrat aflate într-un camion s-au răspturnat şi a început să se scurgă substanţă, existând pericol de explozie.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, DN 1 a fost blocat, luni după amiază, la intersecţia cu DN 1 A, iar traficul rutier este deviat după ce dintr-un camion care circula însoţit de jandarmi şi care transporta nitraţi se produc scurgeri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, în camion 64 de butoaie încărcate cu câte 220 de litri de nitrat de monometilamină, iar opt dintre acestea s-au răsturnat, în condiţii care nu au fost stabilite încă.

Din unele dintre butoaiele răsturnate se scurge nitrat, iar în condiţiile în care la contactul cu o sursă de căldură această substanţă poate exploda, autorităţile au deviat circulaţia.

Totodată, pompierii militari acţionează pentru asigurarea zonei în care se află camionul care transportă 15 tone de nitrat de monometilamină, depozitate în recipiente de plastic de 200 l. Substanţa este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursa de aprindere.

Ulterior, o societate de profil va asigura descărcarea si verificarea tuturor recipientelor pentru a le identifica pe cele afectate.

Transportul este unul special, iar paza şi protecţia acestuia sunt asigurate cu efective de jandarmi.

Autoturismele sunt deviate pe rute ocolitoare, în timp de traficul rutier pentru TIR-uri a fost interzis în zonă. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro