Duminică, 28 aprilie 2024 - 9:34:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măgurele-comuna prahoveană în care prahovenii îşi doresc să locuiască!


23 septembrie 2020

Ca ziarist cunosc de mai bine de 25 de ani comuna prahoveană Măgurele. O localitate aşezată pe DN1A, în drumul spre Vălenii de Munte. Ani de zile a însemnat doar ţuică de prune, cărămidă ieftină şi cam atât.

În 2012, localnicii din Măgurele îl desemnau drept primar pe Vasile Diaconu, cel care îndeplinise timp de 4 ani funcţia de viceprimar al comunei.  Iar Diaconu le-a demonstrat oamenilor că merită încrederea lor!

Încet, încet, Măgurele a intrat pe harta localităţilor prahovene în care îţi doreşti să locuieşti. A devenit o localitate cochetă, curată, cu facilităţi pentru micile afaceri, cu unităţi de învăţământ moderne, o comună tot mai căutată de cei care fug de poluarea apăsătoare a Ploieştiului.



Primarul a devenit un fiu al comunei, fiind o prezenţă permanentă în localitate: împarte flori şi mărţişoare doamnelor primăvara, aduce pacheţele copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, se implică în ajutorarea familiilor cu diverse probleme sau promovează talentele locale în diverse festivaluri şi concursuri locale sau regionale.

Şi mai are o calitate extraordinară: iubeşte Basarabia şi este unul dintre cei care visează cu ardoare la România Mare şi prin acţiunile sale a devenit extrem de iubit în localităţile din Republica Moldova cu care comuna Măgurele este înfrăţită.

Printre realizările primarului liberal din ultimul mandat putem menţiona reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane, modernizarea sistemului de iluminat public, dar şi modernizarea unităţilor de învăţământ, asigurarea burselor şcolare, refacerea sălii de sport de la şcoala din Măgurele.

În anul 2020, în comună au demarat deja lucrările pentru introducerea reţelei de canalizare. Tot în derulare este şi modernizarea Şcolii din Măgurele, dar şi  reabilitarea mai multor drumuri de interes local.



Vasile Diaconu, primarul liberal al comunei, a devenit unul dintre edilii prahoveni respectaţi atât de adversarii politici, cât şi de colegii de partid. I se cer sfaturi şi este prieten cu toţi primarii din zonă şi este foarte apreciat de cetăţenii comunei.

Acum, Diaconu se pregăteşte pentru a candida pentru un nou mandat de primar al comunei Măgurele şi are mai multe proiecte deja pregătite pentru a fi implementate. Am putea menţiona printre planurile de viitor atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a comunei, menţinerea la un nivel cât mai scăzut al taxelor şi impozitelor locale sau susţinerea şi promovarea proiectelor culturale, sociale, de voluntariat sau sportive din localitate.

Mai sunt şi alte planuri de viitor pe care primarul Diaconu le-a prezentat deja locuitorilor comunei, în mai multe întâlniri directe.

"Continuăm împreună!" este sloganul sub care Vasile Diaconu le cere votul cetăţenilor din comuna Măgurele, sperând să obţină al treilea mandat de primar al localităţii



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro