Vineri, 28 ianuarie 2022 - 9:54:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Trenurile celei mai mari companii feroviare private nu mai circulă


18 martie 2015

Compania Regiotrans a anunţat că îşi suspendă activitatea de transport ferovizare de călători începând din 17 martie. Deocamdată nu a fost anunţată şi data la care va fi reluată circulaţia acestor trenuri.

Autoritatea Feroviară ar fi descoperit la Regiotrans mai multe probleme tehnice la garnituri feroviare. Astfel, Regiotrans şi-ar fi pierdut certificatul de siguranţă după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare, adică aproximativ 10% din numărul total. Parcul rulant al Regiotrans conţine 222 de automotoare, locomotive şi vagoane.

Controalele au avut loc în urmă cu două săptămâni. Trebuie menţionat şi faptul că omul de afaceri Costel Comana, unul dintre oamenii care controlau Regiotrans, anchetat într-un dosar de corupţie, s-a sinucis la sfârâşitul lunii februarie. În dosarul DNA erau cercetaţi mai mulţi oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR, suspectaţi că ar fi luat mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

La ora actuală, grupul de firme Regiotrans Braşov are peste 3.000 de angajaţi şi operează pe aproape 50 de linii feroviare, totalizând peste 2000 kilometri, luate în concesiune, în peste 20 de judeţe. În proporţie de 97%, cursele Regiotrans sunt curse locale, de 30 – 100 de kilometri, restul de 3% – circa 20 de curse pe zi – fiind curse pe rute lungi, precum Braşov – Iaşi, Braşov – Timişoara, Braşov – Craiova, Braşov – Bucureşti – Constanţa, sau Braşov – Piteşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(215 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro