Marţi, 19 martie 2024 - 12:46:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comuna Puchenii Mari, racordată la reţeaua de alimentare cu gaze naturale


5 noiembrie 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost prezent la inaugurarea reţelei de alimentare cu gaze a comunei Puchenii Mari.

Alimentarea cu gaze a comunelor Puchenii Mari , Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Balta Doamnei şi Olari face parte din etapa a II-a de dezvoltare  a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din zona de sud a judeţului Prahova. În primă etapă, desfăşurată în perioada 2012-2013, a fost realizată şi pusă în funcţiune alimentarea cu gaze naturale a comunelor Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota.

La reţeaua de gaze inaugurată astăzi, au fost racordate, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova, principalele instituţii publice din localitate, primele focuri de gaze fiind aprinse  în prezenţa invitaţilor la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap  şi la Grădiniţa Miroslavesti.

Lucrările de realizare a reţelei de gaze din comuna Puchenii Mari au început anul acesta  şi au constat în realizarea unei reţele de aproximativ 20 de km care va deservi un număr de 7000 de locuitori, fiind a treia care se dă în folosinţă anul 2014, după cea de la Balta Doamnei şi  Telega.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, programul va continua şi anul viitor prin racordarea la gaze a comunelor Dumbrava, Olari, Ghergiţa şi Drăgăneşti, astfel încât întreaga zonă de sud să beneficieze de reţele de alimentare cu gaze.

De menţionat faptul că investiţia este una privată cu o valoare totală de 5 milioane de euro, la care se mai adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova pentru echiparea şi racordarea la reţeaua de gaze a tuturor instituţiilor de interes public.

Totadată, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a subliniat faptul că  până la 1 decembrie 2014, comuna Puchenii Mari va fi racordată şi la reţeaua de apă potabilă, urmând ca prin O.G. nr.7/2006 - Programul de dezvoltare a infrastructuri şi apă, să fie dată în folosinţă şi prima reţea de canalizare pentru blocurile din comună.

Întrucât la 11 noiembrie 2014, se împlinesc 96 de ani de la încheierea armistiţiului Primului Război Mondial, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a depus câte un buchet de flori la cele două monumente închinate eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, care se află pe raza comunei Puchenii Mari.

La cele două evenimente de astăzi, au mai participat secretarul de stat în Ministerul Economiei - Mihai Albulescu, parlametarii de Prahova Graţiela Gavrilescu şi Nicolae Alexandri, primarul Comunei Puchenii Mari, Constantin Alexandru Sorin, consilieriI judeţeni Ludmila Sfîrloagă, Diana Niculescu, Rareş Enescu, Radu Ionescu şi Toma Pinţoiu, precum şi alte oficialităţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro