Marţi, 19 martie 2024 - 7:39:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO De ce m-am vaccinat la Centrul de Vaccinare de la Filipeştii de Pădure!


16 aprilie 2021

Vineri, 16 aprilie, am fost programată la vaccinul anti covid la Centrul de Vaccinare de la Filipeştii de Pădure.
 Probabil că mulţi dintre dvs veţi spune că sunt inconştientă, că încerc să manipulez oamenii, că de ce nu am mers la Ploieşti sau cine ştie ce alte întrebări...

Alegerea mea a fost simplă. Recunosc că îmi era teamă de vaccinul Astra Zeneca, deşi ca ziarist am tot citit despre fiecare tip de vaccin. La început mă tenta vaccinul celor de la Moderna, dar Pfizerul mi se părea destinat în special cadrelor medicale şi celor mai expuşi în lupta contra covid. Cu alte cuvinte, Pfizerul mi se părea un vaccin...aristrocrat...dar mi-l doream. 

Dar să revenim la oile noastre, adică la vaccinul făcut undeva la ţară, într-o comună din Prahova, la vreo 20 de kilometri de Ploieşti. Alegerea mea a fost foarte simplă: timpul de aşteptare! La orice centru de vaccinare din localităţile mari ale judeţului (Ploieşti, Câmpina, Urlaţi) erau mii de persoane pe listele de aşteptare, iar la Filipeşti m-am înscris pe platforma de vaccinare chiar în ziua în care au fost deschise înscrierile. Eram pacientul cu numărul 130 şi am zis că e ok. Sunt tânără şi am timp să aştept...

Supriză! Duminica trecută un sms a venit pe la ora 9.00 anunţându-mă că în 24 de ore trebuie să mă programez în platformă...Zis şi făcut, iar în ziua Z m-am pregătit psihic pentru întâlnirea cu vaccinul. Surpriză! La prima oră (8.30) am fost sunată de la Centrul de Vaccinare pentru a mi se aduce aminte de programare şi rugată să vin mai devreme, dacă se poate, pentru a nu exista timpi morţi în activitatea centrului. 

Hmmm, mi-am zis, exces de zel, probabil....

Am plecat spre Filipeştii de Pădure mai devreme, dornică să scap rapid de această formalitate. Pe drum mă gândeam că va trebui să bâjbâi prin comună în căutarea centrului de vaccinare, însă...supriză....Un afiş mare pe marginea şoselei mă anunţa drumul spre obiectivul ales!  Şi nu era singurul panou informativ. Cu alte cuvinte şi dacă ai nu ai fost niciodată la Filipeştii de Pădure şi tot nu ai cum să nu nimereşti.





Recunosc că am fost impresionată (şi mi se întâmplă destul de rar în relaţia cu reprezentanţii autorităţilor locale) de tot ceea ce se întâmplă la Filipeşti. Am găsit un flux extrem de bine organizat şi de riguros, oameni calzi, plăcuti,profesionişti. Nici măcar vechea mea frică de ace şi de injecţii nu a avut timp să îşi facă simţită prezenţa. Cât despre medicul de la triaj (la Filipeştii de Pădure exista OPT medici care asigură triajul) senzaţional! Mi s-a luat tensiunea, saturatia, am fost certată că nu am grijă de ...hemoglobina mea, mi s-a explicat ce am de făcut după vaccin, totul ca la carte. Iar vaccinul propriu zis (operaţiune care durează câteva secunde) la fel de simplu şi profi. Mai complicată a fost perioada de aşteptare de după vaccinarea propriu zisă. Pe ceas, fix 20 de minute, cum cer regulile. Degeaba am spus eu că mă simt bine, că nu am nimic şi că mă grăbesc. Certificatul de vaccinare l-am primit fix dupa 20 de minute, nici mai mult nici mai puţin.

Şi pentru că trebuie să dăm şi Cezarului ce este al Cezarului ar trebui să menţionăm că toată activitatea Centrului de Vaccinare a fost organizată de către autorităţile locale, iar primarul Ciprian Morărescu trece zilnic pentru a verifica dacă mai este nevoie de ceva.

Centrul de la Filipeştii de Pădure a fost deschis pe data de 13 aprilie, iar până acum a fost vaccinată aproape în întregime lista de aşteptare. Zilnic au fost vaccinate aproximativ 80 de persoane, nefiind pierdută nicio doză de vaccin

Şi pentru că au trecut aproximativ 24 de ore de la prima doză de vaccin Pfizer pe care am primit-o vă mai spun că singura reacţie adversă este o uşoară durere de umăr şi atât!

Aşadar, în loc să aşteptaţi zile întregi pentru a fi vaccinaţi în centrele din Ploieşti (apropo ştie cineva cum se ajunge la Centrul de la fostul Liceu Mrazek? În zonă nu există niciun fel de indicatoare spre acest centru!) programaţi-vă din platforma la Centrul de la Filipeştii de Pădure. Sigur veţi avea aceeaşi impresie ca şi mine şi veţi aştepta cu nerăbdare rapelul pentru a vă întâlni din nou cu oamenii frumoşi de acolo! 









 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro