Joi, 18 aprilie 2024 - 1:55:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O primărie a inaugurat cel mai inovativ parc fotovoltaic


9 august 2015

În localitatea ieşeană Miroslava a fost pusă în funcţiune o centrală fotovoltaică unică în România, potrivit adevarul.ro.

Centrala este compusă din 4.200 de module fotovoltaice, iar fiecare panou este amplasat pe 97 de trackere dotate cu 97 de invertoare. Rotirea panoului se poate face la 240 de grade, iar înclinarea maximă este de 120 de grade.

Potrivit proiectului, puterea energetică a fiecărui panou este de 240Wp, sunt trei transformatoare cu putere de 400 KVA, iar puterea totală a centralei este de 1.000 KWp.

Specialiştii spun că sistemul de trackere ajută la obţinerea unei cantităţi aproape duble de energie electrică.

Comuna Miroslava are în componenţă 13 sate şi se află la marginea oraşului Iaşi. Proiectul, care se întinde pe 5 hectare, a costat 23,5 milioane de lei, bugetul fiind în mare parte din fonduri europene. Economia anuală făcută de autorităţi ar fi de aproximativ 300.000 de euro.

„În momentul în care noi producem curent electric putem face altceva din comună: asfaltări de drumuri, alimentări cu apă, întreţinere şcoli, reparaţii şcoli sau baze sportive, sunt multe activităţi pe care vrem să le facem pe viitor, în special datorită banilor economisiţi şi a veniturilor suplimentare la buget”, a declarat Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, pentru Adevărul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro