Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:34:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


COD ROŞU de inundaţii pe râuri din Olt, Teleorman, Ialomiţa şi Prahova


21 aprilie 2014

Codul roşu a fost prelungit până luni pe sectoare ale râurilor Teleorman şi Vedea, din judeţele Teleorman şi Olt, şi instituit pe Pârâul Câinelui la staţia Vârtoapele, tot în Teleorman.

Sute de case şi gospodării au fost inundate, în judeţele Prahova, Olt şi Teleorman. Peste 160 de persoane au fost nevoite să fugă, în prima zi de Paşti, din calea apelor. Se pare că urgia a migrat, din judeţul Dâmboviţa, unde a lovit mai mult sâmbătă, spre est şi în aval. Oamenii cu care au luat legătura reporterii televiziunilor de ştiri se plâng de lipsa de ajutor din partea autorităţilor

Numărul persoanelor evacuate şi al celor izolate în urma inundaţiilor care afectează mai multe localităţi din Teleorman a crescut în ultimele ore, un bilanţ al ISU arătând că duminică la prânz peste o sută de persoane erau izolate din cauza apelor şi peste 60 fuseseră evacuate.

Potrivit celui mai recent raport dat publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în ultimele ore numărul persoanelor care au fost evacuate din casele lor, fiind nevoite să plece la rude din locuinţele inundate a crescut de la 43 la 62 de persoane, iar numărul oamenilor care au rămas izolaţi din cauza viitorilor a ajuns la 103, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit aceluiaşi bilanţ, peste 700 de animale au fost evacuate. Astfel, conform datelor furnizate de ISU Teleorman, duminică la orele prânzului 38 de persoane erau izolate în comuna Tătărăştii de Jos, satul Obartu, iar alte 65 de persoane sunt izolate în satul Beuca, din comuna cu acelaşi nume.

Duminică, sunt în continuare inundate 305 curţi, 638 de anexe gospodăreşti, 65 de case şi o bază sportivă. Apele revărsate ale râurilor Teleorman, Câinelui şi ale pâraielor Tecuci şi Burdea au continuat să inunde sute de hectare de terenuri, păşuni şi pădure.

Astfel, cel mai nou bilanţ dat publicităţii de ISU Teleorman arată că au fost inundate în total 1.172 hectare de teren arabil, 493 hectare de păşuni şi fâneţe, 222 de hectare de păduri.

.Autorităţile prahovene iau în calcul posibilitatea evacuării parţiale a unei cantităţi de apă din barajul de la Paltinu întrucât gradul de umplere a lacului de acumulare se apropie de limita maximă în urma ploilor, în această situaţie populaţia urmând să fie prevenită despre o eventuală viitură.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, sâmbătă, gradul de umplere al barajului de la Paltinu, pe Valea Doftanei, se apropie de 94 la sută, o parte din apa acumulată în baraj fiind folosită pentru producerea de energie electrică, însă autorităţile nu exclud posibilitatea ca barajul să fie parţial golit, situaţie în care este posibilă producerea unor viituri pe Valea Doftanei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro