Joi, 28 martie 2024 - 10:56:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primărie independentă energetic


24 octombrie 2012

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, împreună cu senatorul Daniel Savu, candidat pentru un nou mandat în Colegiul uninomimal 2, au participat astăzi la recepţia celui de al doilea sistem fotovoltaic aparţinând unei autorităţi publice locale din Prahova.

 

Instalat în curtea primăriei Ariceştii Rahtivani, sistemul are o putere de 4,5 KW şi este alcătuit din 19 panouri fotovoltaice de câte 240 Wp fiecare. Sistemul va asigura integral alimentarea cu energie electrică a iluminatului primăriei pe întreaga perioadă a anului, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 9.500 de euro. Primăria Ariceştii Rahtivani va obţine licenţa de producător de energie electrică şi şase certificate verzi pe an.

 

Cosma a vizitat şi câmpurile de energie regenerabilă (câmpuri cu panouri fotovoltaice)  situate pe teritoriul comunei Păulesti (8,6MW – construit de Grupul Ţiriac; 2,4MW construit de Societatea Enoiu; 5,4 Mw grupul Alinso) şi a anunţat că începând de anul viitor instituţia pe care o conduce va finanţa montarea de sisteme fotovoltaice pentru câte zece primării anual.

 

Primăria Ariceştii Rahtivani este a doua autoritate locală din Prahova şi a treia din România care devine independentă din punct de vedere energetic. Prima comună care a instalat un sistem fotovoltaic este Floreşti.

Senatorul Daniel Savu a anunţat că şi-a propus ca în mandatul viitor să iniţieze un proiect legislativ prin care populaţia să primească ajutor din partea statului pentru a monta panouri fotovoltaice la locuinţele particulare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro