Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:14:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Buget judeţean fără voturile aleşilor PDL


16 martie 2013

Repartizarea către localităţi a cotei de 20%  din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat a stârnit nemulţumirea aleşilor PDL care au părăsit sala nefiind de acord cu modul de repartizare a banilor.

Democrat liberalii au fost nemulţumiţi de împărţirea banilor, mai ales că însăşi Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, încercase să îi înmoaie inima preşedintelui Cosma, solicitând fonduri mai mari pentru anumite localităţi.

Însă Mircea Cosma a decis că banii se împart în mod egal, iar prioritatea o reprezintă stingerea arieratelor tuturor localităţilor. Nici reprezentanţii PPDD nu au fost de acord cu decizia lui Cosma, deşi primarii formaţiunii politice primiseră suficiente fonduri Aceştia au preferat să se abţină de la vot. A făcut excepţie Auraş Dragomir, consilierul care a pierdut sprijinul partidului lui Dan Diaconescu şi care rămâne în CJ datorită unor scăpări din legislaţie. „Statutul meu politic este de independent, chiar dacă acest lucru nu este pe placul anumitor colegi. Apreciez că acest proiect este deosebit de important pentru soarta localităţilor şi aşa cum am făcut şi mandatul trecut voi vota întotdeauna proiectele importante pentru prahoveni. Această independenţă a mea mi-a adus întotdeauna probleme din punct de vedere politic, însă consider că este mai importantă dorinţa prahovenilor decât cea a şefilor de partide”, a spus Dragomir.

La şedinţă au participat şi deputaţii USL Andrei Sava, Alexandri Nicolae, Ion Eparu şi Mircea Roşca, precum şi senatorul Georgică Severin.  Roşca a ţinut să îl felicite pe Mircea Cosma pentru „echilibrul de care a dat încă o dată dovadă”, iar Cosma i-a adus aminte că el este de părere că: „Prahova este a tuturor prahovenilor, chiar dacă unii au fost mai neinspiraţi atunci când au acordat votul anumitor persoane”.

 „Democrat liberalii au vrut să împartă banii în funcţie de procentajul la vot. Şi dacă chiar o să mă supăr şi nu-şi vor da seama de eroarea pe care au făcut-o azi o să dau presei, pentru că avem scris, cum au vrut să împartă banii. Adică au vrut să lase localităţi cu arierate, culmea localităţi cu primari PDL, să nu aibă bani de dezvoltare. De exemplu, Apostolache avea 254.000 lei arierate. I-am mai pus pentru dezvoltare 50 de mii să ajungă la nivelul de trei miliarde. Au vrut să ia de acolo, deşi vă aduceţi aminte cât m-au presat, în anul 2012, pentru Centrul de Intervenţie Apostolache, care nu este terminat şi i-am mai dat 500 de milioane lei vechi să termine centru, să aibă două maşini ISU. Ei au uitat că pentru Mănăstirea Apostolache mai dăm zece miliarde din fondurile proprii şi au sprijinit proiectul ăla.”, a spus Mircea Cosma.

Cosma a mai precizat că PDL dorea fonduri suplimentare pentru oraşul Băicoi şi pentru comunele Cocorăştii Colţ şi Cocorăştii Mislii, solicitând să se taie din bugetele altor localităţi PDL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro