Joi, 13 iunie 2024 - 4:40:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rezervaţia de Zimbri de la Vama Buzăului, areal turistic inedit al Braşovului


15 februarie 2013

Rezervaţia va fi extinsă pe 80 ha de pădure, suprafaţă pe care edilii din Prejmer o vor ceda spre folosinţa administraţiei judeţene. Proiectul European de 1,7 milioane de euro prevede asigurarea unui habitat cât mai apropiat de sălbăticie pentru zimbri.

Noul areal de pădure va trebui împrejmuit şi dotat cu echipamente de supraveghere a animalelor prin sistem GPS şi video: „Vor fi aduşi noi zimbri, dar asta abia după extinderea habitatului. Noi dorim ca animalele să se obişnuiască într-un mediu semi-salbatic, iar ulterior să le strămutăm, în libertate, în Munţii Ciucas “, a precizat Mihai Pascu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, citat de mytex.ro.

În prezent la Vama Buzăului sunt 18 zimbri. În rezervaţie s-au născut până acum şase pui de zimbru. „Cam până la vârsta de un an, ei sunt hrăniţi de mamele lor şi abia apoi vor primi hrană ca şi restul animalelor. În general, primesc fructe, sfecla, cartofi, dar pe timp de iarnă le completăm hrană şi cu concentrate, care sunt făcute din cereale, dar mai au în plus şi faină de oase”, a explicat Ţică Neagovici (54 de ani), care este îngrijitorul animalelor încă din 2008, de când s-a deschis rezervaţia.

Turiştii care vor să-i vadă, trebuie să aibă grijă însă, fiindcă zimbrii sunt animale destul de agresive, iar femelele, pentru a-şi proteja puii, devin şi mai rele.

Rezervaţia braşoveana „Valea Zimbrilor” este cea de-a patra din ţară şi a fost inaugurata în 2008, în luna noiembrie, în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului (ADDJ) Braşov şi primăriile din Prejmer şi Vama Buzăului.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro