Duminică, 28 aprilie 2024 - 9:49:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eveniment muzical de excepţie la Buşteni: Concert coral aniversar la 20 de ani de la înfiinţarea Corului Academic " Divina Armonie "


14 noiembrie 2017

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu orele 18.00, publicul prezent în sala de spectacole a Centrului Cultural ”Aurel Stroe” se va putea delecta cu arii din lucrări celebre, susţinute de Corul Academic ”Divina Armonie” în cadrul unui concert coral aniversar la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare.

Din impresionantul program al serii vor face parte unele lucrări de calibru semnate de compozitori a căror valoare a fost şi va rămâne incontestabilă.Vor răsuna lucrări de Johann Strauss, Giaccomo Puccini, Franz Lehar sau Pietro Mascagni.

Această formaţie muzicală este un ansamblu artistic format din studenţi şi absolvenţi ai facultăţilor de muzică din ţară şi de peste hotare, aflându-se sub tutela fundaţiei „Cavalerii Daciei” Club Unesco Bucureşti.

Obiectivele acestei formaţii muzicale de o notorietate aparte sunt deosebite şi vizează promovarea culturii muzicale naţionale şi universale, precum şi consacrarea tinerelor talente ce reuşesc să se înscrie în spectrul muzicii vocale, camerale şi simfonice. Se pune în primul rând accentul pe afirmarea spiritualităţii creştin-ortodoxe nu numai din ţara noastră, ci şi din spaţiul creştin european şi adiacent. Asttfel se urmăreşte un ideal nobil, şi anume acela al îmbogăţirii în primul rând a patrimoniului naţional muzical cu noi şi certe valori interpretative.

Divina Armonie este un cor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fundaţiei “Cavalerii Daciei” care este condusă de către domnul diplomat economist Ionel Ilie Ciuclea în calitate de preşedinte. Directorul general al acestui ansamblu este distinsa doamnă profesor Paula Ciuclea. Domnia sa a fost prima doamnă din România medaliată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincţia “Crucea Maria Brâncoveanu” în 16 august 2014 cu prilejul aniversării a 300 de ani de la martiriul familiei domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Corul academic “Divina Armonie” s-a constituit iniţial într-o formaţie muzicală de gen a bisericii “Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Lucrurile au luat o turnură deosebită în momentul în care repertoriul a fost lărgit datorită calităţilor interpretative deosebite de care au dat dovadă membrii acestei formaţii.

Interpreţii pot încânta auditoriul oricând cu muzică religioasă, folclorică, muzică de operă, operetă şi lucrări vocal simfonice, ceea ce reprezintă o notă inedită şi, în acelaşi timp, un prilej de laudatio pentru această formaţie muzicală. Din palmaresul corului academic “Divina Armonie” fac parte în prezent nouă albume audio (casete şi CD-uri), iar catalogul manifestărilor artistice la care această valoroasă formaţie muzicală a participat este unul de invidiat pentru orice formaţie de gen. Amintim: festivalurile, turneele şi concursurile internaţionale de la Siracusa (Italia), Catania, Republica Moldova, Bulgaria, Austria, Franţa, Polonia şi Grecia.

Marile scene muzicale ale ţării au fost gazde generoase ale acestui cor, iar numeroase posturi de radio şi televiziune şi-au încântat auditoriul cu lucrări interpretate de această formaţie, timp în care publicaţiile de specialitate nu au ezitat să ofere spaţii editoriale largi unor comentarii referitoare la calitatea muzicii pe care o poate oferi publicului meloman.

Realizările musicale alfate în repertoriul corului academic “Divina Armonie” sunt impresionante. De aceea considerăm că trebuie menţionată în acest context punerea în scenă a unor lucrări musicale ample, alături de orchestre de prestigiu cum ar fi cea a Filarmonicii din Giurgiu, din Piteşti şi din Târgovişte. S-au executat cu mare măiestrie şi au fost aplaudate de către publicul meloman la scenă deschisă lucrări ai unor maeştri de talie internaţională, cum ar fi W.A. Mozart, G.Verdi, G.Rossini. Colaborarea cu muzica reprezentativă a Ministerul Apărării Naţionale şi cu orchestra de estradă “Angely’s” a fost una deosebit de fructuoasă, constând în numeroase concerte susţinute la Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române, Teatrul Naţional, Sala Palatului, Sala Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi în Piaţa Sfatului din Braşov.


Intrarea este liberă!    


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro