Vineri, 29 martie 2024 - 7:38:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pe 9 aprilie, de la ora 9: La Sinaia va avea loc primul concurs de tip “Urban Trail” din România!


23 martie 2016

S-KARP UrbanTrail Sinaia este evenimentul de alergare care şi-a propus să inoveze conceptul de „competitivitate” introducând două noi idei pe scena alergării din România: UrbanTrail&Knockout! Parte a seriei de concursuri organizate de Asociaţia “Sport La Orice Vârstă”, apariţia acestuia s-a datorat parteneriatului cu brandul românesc S-KARP şi a deschiderii Primăriei Sinaia către sport.

Cursa de UrbanTrail, cu o lungime de aproximativ 11 kilometri, reprezintă etapa de calificare pentru fazele superioare. Această etapă, care va avea loc pe 9 aprilie, începând cu ora 09.00, este accesibilă tuturor alergătorilor, indiferent de nivelul de pregătire. Traseul include segmente de asfalt, poteci de pământ, piatra cubică, trepte, dar si pista de bob a oraşului, premiera pentru un concurs din Europa! În funcţie de rezultatele obţinute, alergătorii se vor califica în sferturi, în semi-finale şi în finală.

În ultimii ani Sinaia a atras din ce în ce mai multe competiţii sportive. Oraşul nostru, leagăn al sporturilor de iarnă, se dezvoltă armonios şi pe segmentul activităţilor de vară. Alergatul, drumeţia şi mersul pe bicicletă pot face din Sinaia atât o destinaţie de vară extrem de atractivă pentru turişti, cât şi un oraş cu care locuitorii să se mândrească. Sportul şi, mai ales, educaţia sportivă rămân priorităţi în strategiile pe termen mediu şi lung ale administraţiei sinăiene. Faptul că pe 9 aprilie oraşul nostru găzduieşte o premieră: primul concurs de alergare urbană, de acest tip, din România, nu poate decât să mă bucure. Sper că sinăieni vor participa în număr cât mai mare!” a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Unul dintre obiectivele acestui concurs este acela de a demonstra că alergarea poate fi o provocare chiar şi în mediul urban. O provocare plăcută, deoarece concurenţii vor alerga pe lânga cele mai importante obiective turistice ale staţiunii. Competiţia vine şi din dorinţa de a impune un nou standard de organizare, dar şi pentru a răsplăti eforturile sportivilor care vor avea de înfruntat o mare provocare!

Prima ediţie a S-KARP UrbanTrail va fi organizată la începutul lunii aprilie 2016 de către de Asociatia Sport La Orice Varsta, sponsorizată de S-KARP si susţinută de Primaria Sinaia. Evenimentul are toate premisele să devină un reper important al competiţiilor sportive de acest gen din România atât prin conceptul unic pe care îl lansează, cât şi prin frumuseţea oraşului Sinaia.

 

Cei mai buni alergători din prima etapă, de Urban Trail, vor merge mai departe către sferturile de finală şi, mai apoi, către semifinală si finală. Acestea din urmă vor presupune trasee mai scurte şi mai dinamice, dar care vor pastra aceleasi elemente de UrbanTrail.Finala, cu un traseu surpriză, se va desfăşura în aceeaşi zi, după-amiaza, în mare viteză, pentru a scoate din sportivii calificati chiar şi ultima fărâmă de energie.

Zona de start/sosire va fi amenajată pe Bulevarul Carol I, care va inchis traficului rutier, între sensul giratoriu cu Strada Aosta şi Parcul Dimitrie Ghica.

Ambasadorii S-KARP UrbanTrail Sinaia  2016 sunt Gheorghiţă Vitalie şi Tomy Coconea, doi sportivi cu performanţe deosebite, campioni desăvărşiţi şi oameni de calitate.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri accesaţi: http://sinaia.urbantrail.ro/

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro