Joi, 28 martie 2024 - 2:00:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liviu Dragnea: Regionalizarea României, finalizată până în decembrie 2013


29 ianuarie 2013

Proiectul de regionalizare a României ar trebui să fie finalizat cel târziu la sfârşitul acestui an, susţine ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea. Acesta a declarat, marţi, că regiunile ar trebuie să fie funcţionale până în decembrie 2013, iar structurile de conducere să fie deja alese.

„Cel târziu în decembrie trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale şi preşedinţii sau guvernatori, cum se vor numi. Dorinţa este ca regiunile administrative înfiinţate să devină partenere direct cu Comisia Europeană", a precizat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Pentru ca regionalizarea să fie posibilă, înainte trebuie modificată Constituţia, pentru a fi precizată noţiunea de regiune, a mai precizat vicepremierul.

„Preconizăm referendumul pentru modificarea Constituţiei undeva în luna septembrie, probabil că imediat după aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l elaborăm până atunci şi pregătim şi cadrul instituţional necesar", a adăugat Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, procesul de regionalizare se va derula în paralel şi în strânsă legătură cu procesul de descentralizare şi nu vor fi necesare fonduri suplimentare.

„Vor pleca competenţe de la nivelul Guvernului către regiuni, în special competenţe de dezvoltare regională. De asemenea, procesul de descentralizare a competenţelor de la nivel ministerial către regiuni şi judeţe va determina o subţiere a personalului la structurile deconcentrate din judeţe şi, automat, şi la ministere personalul se va diminua", a mai spus Dragnea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro