Vineri, 29 martie 2024 - 3:09:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Camere video şi la testele naţionale


19 mai 2012

bacElevii primesc o veste neaşteptată din partea Premierului Victor Ponta. Acesta a anunţat într-o conferinţă de la Ministerul Educaţiei că vrea să aplice supravegherea video în toate cele 6.400 de clase în care au loc testele naţionale.

Ministerul Educaţiei va fi obligat să contracteze prin încredinţare directă softul necesar examenului de Bacalureat, deoarece fosta administraţie nu s-a preocupat de semnarea contractelor pentru acest serviciu, a declarat premierul Victor Ponta.


"Conducerea ministerului este obligată să negocieze direct pentru softuri, deoarece nu au fost încheiate contractele, probabil asta s-a şi dorit", a spus Ponta, la finalul discuţiei.
Potrivit premierului, costul pentru cinci softuri necesare Bacalureatului se ridică la 280.000 euro. Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat că la preluarea Educaţiei a găsit lucruri grave, precum faptul că documentele contractuale de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de Bacalaureat, nu sunt semnate, urmând să fie încheiate prin încredinţare directă.


El a arătat că valoarea acestui contract s-a ridicat anul trecut la 1,4 milioane lei. Mang a mai susţinut că fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.
Ponta a mai declarat că, împreună cu Ministerul de Finanţe s-a angajat să rezolve cât mai rapid o problemă care ţine de "testele naţionale". "Sunt 6.400 de locaţii care trebuie asigurate cu acelaşi sistem de supraveghere eficent", a explicat premierul.
Pe de altă parte, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că toate ordinele de ministru emise pe tema bacalaureatului vor fi analizate săptămâna viitoare în comisiile de dialog social şi speră că miercuri sau joi să poată finaliza achiziţionarea softului pentru desfăşurarea examenelor.


Liviu Pop a precizat, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că dacă astăzi Ministerul Educaţiei ar fi nevoit să organizeze cu resurse proprii examenul de bacalaureat, testele naţionale, programele "Euro 200", "Bani de liceu" şi Mobilitatea cadrelor didactice, ar trebui să aloce 3,2 milioane de euro, bani pe care nu-i are.
Din acest motiv, ministerul este obligat să aloce 280.000 de euro pentru achiziţionarea softurilor care ajută la înscrierea elevilor şi la repartizarea computerizată în clasa a IX-a, a precizat Pop.
Premierul Victor Ponta a mers la Ministerul Educaţiei, pentru a avea cu ministrul interimar Liviu Pop o discuţie legată de organizarea examenului de Bacalaureat din acest an.


Guvernul va analiza dacă menţine în 2013 clasa pregătitoare în şcoli, era bine să nu se facă
Guvernul va analiza dacă va menţine şi anul viitor clasa pregătitoare în şcoli, în condiţiile în care sistemul a fost păstrat pentru acest an deoarece înscrierile erau în derulare la momentul instalării noului Executiv, iar o decizie de anulare ar fi creat prejudicii, a declarat premierul Ponta.


El a arătat că prejudiciile unei decizii de anulare a acestor înscrieri ar fi fost mult mai mari decât cea de continuare a sistemului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro